Салат із сьомгою (рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную одну з варіацій всесвітньо відомого і всіма улюбленого салату "цезар" . Розповім, як приготувати салат з сьомгою (рецепт). Це ідеальний варіант легкого, але поживного вечері.
До складу цього салату входять салатні листя, грінки власного виробництва, а також пармезан і, звичайно, сьомга. Салатик дуже легкий, але, якщо хочете зробити його більш ситним, то можна додати томати, яйця.
- Філе сьомги - 2 штуки
- Булочка солодка - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Ромен - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Пармезан - 40 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Мою салат і відрізаю корінь, залишилися листочки рву руками або подрібнюю крупно ножем. Знімаю цедру з лимона, часник чищу і пропускаю через прес, змішую з оцтом.
2. Солодку булку нарізаю невеликими шматочками, потім викладаю на деко і поливаю оливковою олією, посипаю сіллю і перцем. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 10-15 хвилин, періодично перевертаю шматочки.
3. У часниково-оцтову пасту додаю цедру лимона, відвалів лимонний сік і кладу майонез, перемішую, трохи солю і перчу.
4. Сьомгу мою і витираю насухо паперовими серветками. Сковороду розігріваю з оливковою олією (1-2 столові ложки), обсмажую рибу на добре розігрітій поверхні по 3-4 хвилини з кожного боку.
5. У салатник викладаю ромен, приготовані грінки і половину всього пармезану, розламують на шматочки 1 філе, заправляю салат заправкою і акуратно перемішую.
6. Поділяю салат на 2 порції, сьомгу розрізаю на 2 шматочка і кладу поверх салату, прикрашаю лимонною часточкою і посипаю пармезаном.