Салат «грибний» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Знову курка з грибами? Моя відповідь - так! Салат не тільки смачний, але ще і багатий на вміст білків, що так необхідні для організму. Розповідаю рецепт, як приготувати салат «Грибна» з куркою.
Смак цих двох продуктів всім знайомий і любимо, тому не дивно, що існує величезна кількість рецептів страв з їх використанням. Цей салат відрізняється особливим яскравим соусом. З курки підійде будь-яка м'ясна частина, від якої треба буде відокремити філе, а ось з грибів краще віддати перевагу шампіньйонів.
- Курка - 250 грам (філе)
- Печериці - 150 грам
- Цибуля - 100 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Крем - 150 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сіль і перець - За смаком
- Черрі - 2 штуки
- Борошно - За смаком
1
Куряче м'ясо відварюю в підсоленій воді, потім дістаю і остуджують, нарізаю невеликими шматочками.
2
Гриби очищаю від шкірки, зрізаю краю плодоніжки і мою, потім нарізаю тонкими пластинками.
3
Ріпчасту цибулю очищаю і нарізаю дрібними кубиками або півкільцями.
4
В сотейник наливаю воду, додаю сметану і відправляю на вогонь, потім додаю гриби і цибулю. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і тушу 10-15 хвилин.
5
Черрі мою і нарізаю на 4 часточки. За пару хвилин до готовності лука з грибами відправляю туди томати, солю і перчу.
6
Дістаю з сотейник гриби і з'єдную їх з курячим м'ясом, кладу трохи соусу, в якому гасив гриби з цибулею.
7
Масу, що залишилася розминаю виделкою або подрібнюю блендером разом з томатами, відвалів зубчик часнику, загущающих соус борошном, за смаком додаю сіль і перець.
8
Для подачі: викладаю кулінарне кільце, в нього кладу гриби з куркою, потім знімаю кільце. Поливаю блюдо приготованим соусом і подаю до столу.