Салат «грецький»
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться рецепт, як приготувати салат "грецький", простий, легко засвоюваний. Популярність цієї страви настільки велика, що його без проблем можна заязикати в ресторані, кафе. А ми приготуємо будинку.
Коли мені хочеться чогось легкого, то завжди готую цей салат. Традиційний рецепт складається з огірків, томатів, оливки, фети, що заправляються оливковим маслом. У багатьох закладах можна знайти десятки варіантів його приготування, наприклад, з перцем, з цибулею або селерою. Але найбільше я люблю саме цей
- Виноград - 10 штук
- Лук червоний - 1 штука
- Оливки - 1 Склянка
- Огірок - 3 штуки
- Фета - 300 грам
- Орегано сушений - За смаком
- Орегано свіжий - За смаком
- Червоний винний оцет - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Червоний цибулю очищаю і мою, потім нарізаю тонкими півкільцями. Перекладаю цибулю в миску і заливаю холодною водою, залишаю на 10 хвилин.
2. Огірки мою і зрізаю шкірку, нарізаю цибулю середніми по товщині четвертинками.
3. Томати мою і нарізаю шматочками, а потім кожну перерізую ще на 2 частини.
4. Фету дістаю з упаковки, залишаю на тарілці, щоб стекла вода, в якій зберігається сир, а потім нарізаю невеликими шматочками (можна квадратиками). Оливки відкидаю на друшляк.
5. У миску викладаю огірки і томати, перемішую. Потім додаю цибулю і поливаю оливковою олією, винним оцтом, викладаю маслини і виноград, зверху викладаю сир. За смаком кладу сіль, орегано (сушений), поливаю ще раз оливковою олією і винним оцтом, прикрашаю гілочками орегано.