Рецепт Салат «грецький» фото

Салат «грецький»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Помідор, Огірок, Цибуля, Фета
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Салати, Салат грецький

Подивіться рецепт, як приготувати салат "грецький", простий, легко засвоюваний. Популярність цієї страви настільки велика, що його без проблем можна заязикати в ресторані, кафе. А ми приготуємо будинку.

Коли мені хочеться чогось легкого, то завжди готую цей салат. Традиційний рецепт складається з огірків, томатів, оливки, фети, що заправляються оливковим маслом. У багатьох закладах можна знайти десятки варіантів його приготування, наприклад, з перцем, з цибулею або селерою. Але найбільше я люблю саме цей

  • Виноград - 10 штук
  • Лук червоний - 1 штука
  • Оливки - 1 Склянка
  • Огірок - 3 штуки
  • Фета - 300 грам
  • Орегано сушений - За смаком
  • Орегано свіжий - За смаком
  • Червоний винний оцет - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
  • Сіль - За смаком
салат
1. Червоний цибулю очищаю і мою, потім нарізаю тонкими півкільцями. Перекладаю цибулю в миску і заливаю холодною водою, залишаю на 10 хвилин.
салат
2. Огірки мою і зрізаю шкірку, нарізаю цибулю середніми по товщині четвертинками.
салат
3. Томати мою і нарізаю шматочками, а потім кожну перерізую ще на 2 частини.
салат
4. Фету дістаю з упаковки, залишаю на тарілці, щоб стекла вода, в якій зберігається сир, а потім нарізаю невеликими шматочками (можна квадратиками). Оливки відкидаю на друшляк.
салат
5. У миску викладаю огірки і томати, перемішую. Потім додаю цибулю і поливаю оливковою олією, винним оцтом, викладаю маслини і виноград, зверху викладаю сир. За смаком кладу сіль, орегано (сушений), поливаю ще раз оливковою олією і винним оцтом, прикрашаю гілочками орегано.

Схожі рецепти