Салат «грецький» з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Прості і швидкі в процесі страви іноді набагато смачніше і смачніше більш складних, згодні? Хочу запропонувати вам побалувати себе неймовірним салатом, від якого ви напевно будете в захваті!
Покажу, як приготувати салат "грецький" з куркою. Цей рецепт цікавий тим, що маринується грудка в заправці, що істотно заощаджує час Ідеальний варіант - почати процес приблизно за годину до подачі страви до столу, тоді і філе промаринуется, і заправка настоїться. Але якщо часу немає, то можна приготувати все буквально за 15 хвилин.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Сік лимона - 1/4 склянки
- Червоний винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
- Орегано і перець - За смаком
- Салат Романо - 1 штука
- Огірки - 2 штуки
- Помідори - 2-3 штук
- Червона цибуля - 1/2 штуки
- Солодкий перець - 1/2 штуки
- Фета - 200 грам
- Маслини - 80 грам
- Авокадо - 1 штука
1. Почніть з приготування заправки. З'єднайте оливкова олія, сік лимона, оцет, подрібнений часник, сіль, перець і орегано. Перемішайте. Вимийте курку, полийте невеликою кількістю заправки і залиште на півгодини.
2. Розігрійте сковороду і викладіть грудку. Смажте на середньому вогні до готовності з двох сторін. Потім викладіть на тарілку, дайте охолонути хвилин 5 і наріжте порційними шматочками.
3. У глибокому салатнику з'єднайте листя салату, огірочки, помідори, цибуля, солодкий перець, маслини і сир. Полийте заправкою і акуратно перемішайте.
4. Викладіть на тарілку для подачі овочі, курку і тонко нарізаний авокадо. Можна доповнити декількома скибочками лимона.
Смачного!
Смачного!