Салат «грецький» простий
(покроковий рецепт з фото)
Цей популярний салат хороший тим, що немає чіткого переліку продуктів. Багато з легкістю заміняють або зовсім виключають деякі інгредієнти. Розповім, як приготувати салат «Грецький» простий.
Салат виключно вегетаріанський. Він відмінно підходить для літнього столу, адже в ньому велика кількість вітамінних овочів, а також для зимового раціону, коли потрібні ті самі вітаміни. Якщо ви втомилися від майонезних салатів, тоді «Грецький» салат з легкої заправкою на основі оливкової олії - саме те!
- Latuk - 1-2 штук
- Грецькі маслини без кісточок - 340 грам
- Зелений перець - 1 штука
- Помідори - 400 грам
- Огірки - 1 штука
- Червона цибуля - 0, 5 штуки
- Фета - 30 грам
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Лимон - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Італійські спеції - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед зробіть заправку: змішайте оливкова олія, сік двох лимонів, подрібнені зубчики часнику, спеції, перець і щіпку солі, а також гірчицю, збийте.
2. Вимийте головки латуку і видаліть тверду частину, наріжте салат великими шматками.
3. Вимийте огірки і очистіть їх від шкірки, потім наріжте невеликими кубиками.
4. Очистіть червоний лук і наріжте половинку тонкими півкільцями.
5. Деякі маслини подрібніть, а інші наріжте крупно.
6. Перець вимийте і наріжте тонкими півкільцями, томати розріжте на 2 частини. Викладіть все овочі в тарілку, заправте соусом і перемішайте.
7. Розкладіть салат по тарілках і розкришите на верхівці сир. Смачного!