Простий грецький салат
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, що рецепт приготування простого грецького салату стане в нагоді всім, хто небайдужий до свіжих овочів, пікантному сиру фета і запашного оливковій олії!
Ця страва є не тільки одним з найсмачніших і низькокалорійних, а й елементарної в приготуванні салатів. А вже якщо ви знаєте, як приготувати простий грецький салат за традиційною технологією, то процес займе буквально лічені хвилин.
Секрет, між іншим, полягає в недбалості. Так, так, не дивуйтесь! У Греції, де такий салат називають "сільським", всі інгредієнти для нього ріжуть без зайвих проблем - тобто дуже крупно. З маслин взагалі тільки виймають кісточки, а кладуть їх цілком. Звичайно, можна поступити ще простіше - купити маслини вже без кісточок - однак греки такого не зрозуміли б: саме кісточка береже і зберігає смак і аромат маслини. Так що не полінуйтеся їх вийняти, тим паче, що займе це 2-3 хвилини.
До речі, грецький салат підходить не тільки для дієтичного харчування, але і для пісного меню - в цьому випадку всього лише потрібно замінити фету на соєвий сир тофу. От і все!
- Фета - 250 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста (краще червоний) - 1 штука
- Маслини - 20-25 штук
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Лимон - 0, 5 штуки
- Свіжа зелень - За смаком (чим більше, тим краще)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком