Салат «гострий»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть пікантний смак страв? Тоді пропоную вашій увазі апетитний салат "гострий" .
Салат "гострий" - це смачний овочевий салат з пікантним соусом і беконом, який можна подати навіть до святкового столу.
- Огірок - 3 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Фіолетовий цибулю - 1 штука
- Перецьь чилі - 1 штука
- Бекон - 5 скибочок
- Свіжа зелень - 30 грам
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Імбир - 1 Чайна ложка
1. Рецепт приготування салату "гострий" досить простий. Для початку необхідно очистити і нарізати півкільцями фіолетовий лук. Використовувати можна, звичайно, і ріпчасту.
2. Сік половинки лимона вичавити на цибулю і дати постояти йому 10-15 хвилин.
3. Бекон потрібно підсмажити. Можна зробити це на сковороді, але краще відправити його в духовку (бажано на решітку) з 5-7 хвилин до готовності.
4. Тим часом можна зайнятися овочами. Огірки вимити і просушити. Нарізати середніми кубиками.
5. Перецьь також вимити і просушити. Очистити від хвостика і насіння і нарізати такими ж кубиками, як і огірки.
6. Свіжу зелень вимити й подрібнити. В даному варіанті використовується петрушка і кінза, але можна додавати будь-яку зелень за смаком.
7. Всі інгредієнти відправити в салатник і перемішати.
8. Тепер можна зайнятися тим, що додасть гостроту салату - соусом. Для його приготування необхідно з'єднати оливкову олію, бальзамічний оцет і вичавлений сік половинки лимона. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці. Чилі перець вимити і подрібнити (видалення насіння знизить гостроту салату). Додати в соус імбир і перець, а також трохи солі і чорного меленого перцю. Все ретельно збити до однорідної консистенції.
9. Готовий бекон дістати, викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир, і злегка остудити. Потім порізати на більш маленькі шматочки.
10. Додати в салат заправку до смаку (можливо, що знадобиться лише третина або половина), ретельно перемішати. Салат "гострий" в домашніх умовах готовий. Перед подачею додати в салатник бекон.