Рецепт Салат «гострий» фото

Салат «гострий»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Морепродукти , Восьминіг , Апельсин
ПП рецепти
На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Любіть пікантний смак страв? Тоді пропоную вашій увазі апетитний салат"Гострий" .

Опис приготування:

Салат"Гострий" - це смачний овочевий салат з пікантним соусом і беконом, який можна подати навіть до святкового столу.

  • Огірок - 3 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Фіолетовий цибулю - 1 штука
  • Перецьь чилі - 1 штука
  • Бекон - 5 скибочок
  • Свіжа зелень - 30 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Імбир - 1 Чайна ложка
салат
1. Рецепт приготування салату"Гострий" досить простий. Для початку необхідно очистити і нарізати півкільцями фіолетовий лук. Використовувати можна, звичайно, і ріпчасту.
салат
2. Сік половинки лимона вичавити на цибулю і дати постояти йому 10-15 хвилин.
салат
3. Бекон потрібно підсмажити. Можна зробити це на сковороді, але краще відправити його в духовку (бажано на решітку) з 5-7 хвилин до готовності.
салат
4. Тим часом можна зайнятися овочами. Огірки вимити і просушити. Нарізати середніми кубиками.
салат
5. Перецьь також вимити і просушити. Очистити від хвостика і насіння і нарізати такими ж кубиками, як і огірки.
салат
6. Свіжу зелень вимити й подрібнити. В даному варіанті використовується петрушка і кінза, але можна додавати будь-яку зелень за смаком.
салат
7. Всі інгредієнти відправити в салатник і перемішати.
салат
8. Тепер можна зайнятися тим, що додасть гостроту салату - соусом. Для його приготування необхідно з'єднати оливкову олію, бальзамічний оцет і вичавлений сік половинки лимона. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці. Чилі перець вимити і подрібнити (видалення насіння знизить гостроту салату). Додати в соус імбир і перець, а також трохи солі і чорного меленого перцю. Все ретельно збити до однорідної консистенції.
салат
9. Готовий бекон дістати, викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир, і злегка остудити. Потім порізати на більш маленькі шматочки.
салат
10. Додати в салат заправку до смаку (можливо, що знадобиться лише третина або половина), ретельно перемішати. Салат"Гострий" в домашніх умовах готовий. Перед подачею додати в салатник бекон.

Схожі рецепти