Рецепт Салат «Цезар» з майонезом фото

Салат «Цезар» з майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Молочні продукти , Зелень , Листя салату
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід
Салати , Салат Цезар
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класична заправка для"Цезаря" нагадує всесвітньо улюблений французький соус, але все-таки сильно від нього відрізняється. Однак рецепт приготування салату"Цезар" з майонезом вже давно перестав бути чимось незвичайним!

Опис приготування:

У нашій країні до цього соусу особливе ставлення - його люблять такою щирою і відданою любов'ю, що навіть французам, напевно, і не снилася. При цьому майонезу - справжнього майонезу! - у нас, на жаль, не виробляють. А якби і виробляли, то коштував би він дуже немало.

А приготувати цей соус в домашніх умовах зовсім накладно - знадобляться всього лише склянку олії, яйце, половинка лимона і трохи гірчиці. І сам процес займає від сили 5-10 хвилин - в магазин за сурогатним майонезом в пакетиках довше бігти доведеться :). А смак… Це навіть порівнювати неможливо. Так що рекомендую вам рецепт салату"Цезар" з майонезом саме домашнього приготування - не пошкодуєте!

  • Салат листовий - 100 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Масло оливкове - 1 Склянка
  • Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
З батона зрізати скоринку, а м'якуш нарвати руками або нарізати невеликими шматочками. Укласти на деко, сбризнутьолією і відправити в духовку - з 7-10 хвилин, до зарумянивания.
салат
Листя салат вимити, обсушити і нарвати руками на 2-4 частини кожен.
салат
Пармезан натерти на тертці.
салат
Видавити сік з половинки лимона.
салат
Відокремити жовтки від білків.
салат
Приготувати домашній майонез. Для цього жовтки кімнатної (! ) температури розтерти вінчиком з сіллю, перцем і гірчицею. Додати 0, 5 столової ложки лимонного соку. Збити. Поступово, по краплині, не припиняючи збивати, ввести половину масла. Додати лимонний сік і масло. Збивати до отримання гладкої, однорідної маси.
салат
Листя салату заправити майонезом і перемішати. Викласти крутон, полити декількома ложками майонезу. Посипати тертим пармезаном і подати салат на стіл, поки сухарики ще не всотали соус і залишаються хрусткими. Смачного!

Схожі рецепти