Рецепт Салат «Цезар» з майонезом фото

Салат «Цезар» з майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Молочні продукти, Зелень, Листя салату
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Святковий обід
Салати, Салат Цезар

Класична заправка для "цезаря" нагадує всесвітньо улюблений французький соус, але все-таки сильно від нього відрізняється. Однак рецепт приготування салату "цезар" з майонезом вже давно перестав бути чимось незвичайним!

У нашій країні до цього соусу особливе ставлення - його люблять такою щирою і відданою любов'ю, що навіть французам, напевно, і не снилася. При цьому майонезу - справжнього майонезу! - у нас, на жаль, не виробляють. А якби і виробляли, то коштував би він дуже немало.

А приготувати цей соус в домашніх умовах зовсім накладно - знадобляться всього лише склянку олії, яйце, половинка лимона і трохи гірчиці. І сам процес займає від сили 5-10 хвилин - в магазин за сурогатним майонезом в пакетиках довше бігти доведеться :). А смак… Це навіть порівнювати неможливо. Так що рекомендую вам рецепт салату "цезар" з майонезом саме домашнього приготування - не пошкодуєте!

  • Салат листовий - 100 грам
  • Пармезан - 50 грам
  • Масло оливкове - 1 Склянка
  • Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Кнопка - 0, 5 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
салат
З батона зрізати скоринку, а м'якуш нарвати руками або нарізати невеликими шматочками. Укласти на деко, сбризнутьолією і відправити в духовку - з 7-10 хвилин, до зарумянивания.
салат
Листя салат вимити, обсушити і нарвати руками на 2-4 частини кожен.
салат
Пармезан натерти на тертці.
салат
Видавити сік з половинки лимона.
салат
Відокремити жовтки від білків.
салат
Приготувати домашній майонез. Для цього жовтки кімнатної (! ) температури розтерти вінчиком з сіллю, перцем і гірчицею. Додати 0, 5 столової ложки лимонного соку. Збити. Поступово, по краплині, не припиняючи збивати, ввести половину масла. Додати лимонний сік і масло. Збивати до отримання гладкої, однорідної маси.
салат
Листя салату заправити майонезом і перемішати. Викласти крутон, полити декількома ложками майонезу. Посипати тертим пармезаном і подати салат на стіл, поки сухарики ще не всотали соус і залишаються хрусткими. Смачного!

Схожі рецепти