Сагудай зі скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Сагудай - це маринована рибка, яка підійде в якості закуски. Вона ідеальна під міцні напої і пиво. Також скумбрію можна подавати до вечері з різними гарнірами. Рекомендую!
Щоб приготувати скумбрію за цим рецептом, вам знадобиться маринад. Його склад досить простий, але ви можете його поліпшити, додавши спеції або зелень. Маринуватися рибка повинна не менше шести годин, тож найліпше її готувати з вечора, залишивши в холодильнику на ніч.
- Скумбрія - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Скумбрію дістаньте з морозилки, дайте їй постояти при кімнатній температурі і відтанути. Потім рибу вимийте, видаліть голову, кишки, відріжте плавці.
Зробіть глибокий надріз вздовж хребта. Видаліть його разом з усіма кісточками так, щоб вийшло два філе.
Отримані філе порізати на невеликі шматочки шириною близько двох сантиметрів.
Цибулю очистіть від лушпиння, вимийте і наріжте кільцями або півкільцями. Перекладіть в ємність цибулю разом з шматочками риби.
Для маринаду змішайте в піалках столовий оцет, цукор, сіль і рослинне масло. Якщо ви любите ароматний маринад, то масло можна взяти нерафінована, а також доповнити його часничком. Влийте маринад до риби з цибулею. Залиште скумбрію маринуватися в холодильнику на всю ніч.