Рецепт Сагудай зі скумбрії фото

Сагудай зі скумбрії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Цибуля, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Солоне

Сагудай - це маринована рибка, яка підійде в якості закуски. Вона ідеальна під міцні напої і пиво. Також скумбрію можна подавати до вечері з різними гарнірами. Рекомендую!

Щоб приготувати скумбрію за цим рецептом, вам знадобиться маринад. Його склад досить простий, але ви можете його поліпшити, додавши спеції або зелень. Маринуватися рибка повинна не менше шести годин, тож найліпше її готувати з вечора, залишивши в холодильнику на ніч.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1-2 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
сагудай зі скумбрії - фото крок 1
Скумбрію дістаньте з морозилки, дайте їй постояти при кімнатній температурі і відтанути. Потім рибу вимийте, видаліть голову, кишки, відріжте плавці.
сагудай зі скумбрії - фото крок 2
Зробіть глибокий надріз вздовж хребта. Видаліть його разом з усіма кісточками так, щоб вийшло два філе.
сагудай зі скумбрії - фото крок 3
Отримані філе порізати на невеликі шматочки шириною близько двох сантиметрів.
сагудай зі скумбрії - фото крок 4
Цибулю очистіть від лушпиння, вимийте і наріжте кільцями або півкільцями. Перекладіть в ємність цибулю разом з шматочками риби.
сагудай зі скумбрії - фото крок 5
Для маринаду змішайте в піалках столовий оцет, цукор, сіль і рослинне масло. Якщо ви любите ароматний маринад, то масло можна взяти нерафінована, а також доповнити його часничком. Влийте маринад до риби з цибулею. Залиште скумбрію маринуватися в холодильнику на всю ніч.

Схожі рецепти