Рулетики з листкового тіста з ковбасою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ситна і дуже смачна закуска на швидку руку. Підійде як для святкового столу, так і для повсякденного меню. Беріть на замітку рецепт!
Дуже просте в приготуванні блюдо, а який тут простір для фантазії, просто величезний! Можете додавати в начинку гриби, солоні огірки, помідори і т.Д. Варену ковбасу можна замінити копченої або взяти шинку. З соусами так само можете сміливо експериментувати. Дуже смачно і завжди йде на раз-два. Можна приготувати до дитячого свята, на природу або просто в якості перекусу протягом дня.
- Тісто листкове - 500 грам (у мене дріжджове)
- Ковбаса - 200 грам (варена)
- Сир - 150 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Кунжут - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто дістаньте заздалегідь і дайте йому полежати при кімнатній температурі 20-30 хвилин.
Ковбасу натріть на крупній тертці.
Додайте тертий сир.
Перемішайте. Начинка готова.
Кожен пласт тесту по черзі розкачати у формі прямокутника на присипаної борошном поверхні. Змастіть тісто майонезом, відступивши трохи від одного краю.
Зверху рівномірно розподіліть начинку, так само не доходячи до одного краю.
Поверніть тісто з начинкою в щільний рулет і наріжте на порційні шматочки, будь-якої бажаної ширини.
Перекладіть рулетики на застелений пергаментом деко. Змастіть яєчним жовтком (можна розбавити його молоком) і посипте кунжутом. Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 20 хвилин.
Рулетики з листкового тіста з ковбасою і сиром готові. Подавати можна і в охолодженому вигляді, але особливо смачні вони будуть в гарячому або теплому стані.
Смачного!