Рулетики з лаваша з сьомгою і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити святковий стіл смачними і легкими в приготуванні закусками? Тоді пропоную вам на замітку рецепт приготування рулетиків з лаваша з сьомгою і шинкою.
Рулетики з лаваша з сьомгою і шинкою в домашніх умовах краще готувати безпосередньо перед подачею. Використовувати можна не тільки плавлений, але і сирний сир із зеленню, наприклад. Доповнити таку закуску можна також свіжими овочами за смаком або оливками.
- Лаваш - 2 штуки
- Шинка - 200 грам
- Сьомга - 200 грам
- Плавлений сир - 200-250 грам
- Свіжа зелень - 50 грам
- Огірок - 1 штука (по бажанню)
1. Для приготування закуски з рибою необхідно очистити філе сьомги від кісток і шкіри і нарізати невеликими шматочками. Лист лаваша розгорнути на столі. Для зручності відразу можна покласти під лаваш шматочок харчової плівки.
2. Акуратно, намагаючись не пошкодити лаваш, намазати по всій поверхні сир.
3. Викласти шматочки риби, стара розподілити їх рівномірно по всьому лаваш.
4. Зелену цибулю вимити, ретельно обсушити й подрібнити. При бажанні в рецепт приготування рулетиків з лаваша з сьомгою і шинкою можна використовувати абсолютно будь-яку зелень, яка є під рукою.
5. Присипати зверху цибулю і акуратно згорнути лаваш рулетом, щільно притискаючи. Обернути харчовою плівкою і відправити в морозилку на 10-15 хвилин.
6. Тим часом можна приступати до другого варіанту. Наступний лист лаваша також намазати сиром.
7. Шинку нарізати скибочками, проте сильно не дрібнити, щоб рулет було зручно їсти.
8. Вимиту і просушену зелень подрібнити.
9. В один рулет, в якості експерименту, буде додано також свіжий огірочок.
10. Розкласти всі інгредієнти, розподіливши рівномірно по поверхні лаваша і акуратно згорнути рулет. Його також варто відправити в морозилку, щоб рулетики з лаваша з сьомгою і шинкою в домашніх умовах можна було легка і акуратно нарізати порційними шматочками. Вже через 15 хвилин закуску можна подавати до столу.