Рулет з маком
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте себе і своїх близьких цим нескладним кулінарним шиком! Маковий рулет я печу вже більше 10 років, і кожен раз ми насолоджуємося його смаком. Ось вам ідея, як приготувати рулет з маком.
Рулет з маком - Найпопулярніша страва в Польщі і західній Україні. Наскільки знаю, рулет маковий є традиційним святковим блюдом тих регіонів, а рецепт його дуже простий. Воно й не дивно: де такий смачний маковий рулет - там не може не бути свята!
- Борошно - 300 грам
- Молоко - 1/2 склянки
- Цукор - 6 Ст. Ложок(4 - в тісто, 2 - в начинку)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Жовток - 1 штука
- Мак - 150 грам
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
1. Підготуйте всі інгредієнти: зважте їх, просійте борошно.
2. Дріжджі змішайте з борошном, додайте молоко, яйце і цукор, перемішайте все ложкою.
3. Потім додайте розм'якшене вершкове масло і сіль, замісіть м'яке тісто.
4. Тісто помістіть в суху чисту миску, накрийте і залиште його підходити в теплому місце на 1 час. Я ставлю в духовці в режимі «Світло».
5. Приготуйте начинку: горіхи подрібніть в блендері.
6. Мак залийте окропом на 15 хвилин. Потім злийте воду і перейдіть разом з цукром в блендері або через м'ясорубку.
7. Тісто збільшилася вдвічі.
8. Розкачайте тісто в тонкий прямокутний пласт за розміром вашого листа. Викладіть зверху мак.
9. Потім присипте подрібненими горіхами.
10. Скачайте рулет по вузькій стороні, викладіть на деко, застелений силіконовим килимком або пергаментом, накрийте і залиште підходити на 30 хвилин.
11. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть верх рулету злегка збитим жовтком. Випікайте рулет з маком протягом 30 хвилин.
12. Готовий рулет остудіть і наріжте скибочками. Смачного!