Рулет з лосося
(покроковий рецепт з фото)
Французький рулет з лосося - вельми просте в приготуванні, але вишукану страву, яким можна прикрасити будь-який стіл. Рулет з лосося і виглядає дуже барвисто, і смак його - дуже оригінальний, яскравий.
Рулет з лосося - досить примітивне, але має незвичайний, витончений смак блюдо. Мені рулет з лосося вперше довелося спробувати у французькому ресторані, дуже сподобалось, тому спробував зобразити щось подібне у себе вдома за французьким рецептом - вийшло чудово. Якщо любите смак червоної риби (хто ж його не любить? :)), то рулет з лосося вам повинен сподобатися.
- Філе лосося - 400 грам
- Крем (30% жирності) - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 6 штук
- Лимон - 1/2 штуки
- Заморожений зелений горошок - 500 грам
- Заморожений шпинат - 200 грам
- Сіль, чорний перець - - За смаком
Спочатку працюємо з рибою - знімаємо з філе лосося луску, перевіряємо на наявність дрібних кісточок, після чого нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо в чашу блендера. Туди ж додаємо 3 сирих яйця, половину сметани, сік 1/4 лимона і спеції. За допомогою блендера подрібнюємо все це до консистенції ріденького пюре.
Відварюємо зелений заморожений горошок в підсоленій воді, через 3 хвилини після закипання знімаємо з вогню. Заморожений шпинат просто розморожуємо при кімнатній температурі. Кладемо в іншу чашу для блендера залишилися 3 яйця, горошок, шпинат, половину сметани і ще сік 1/4 лимона. Збиваємо приблизно до такої ж консистенції, як і рибне філе.
Змащуємо невеликою кількістю вершкового масло посуд для запікання, викладаємо на низ половину рибної суміші, потім - овочеву суміш, потім - знову рибну. Виходить такий собі бутерброд "риба-овочі-риба" .
Накриваємо рулет шматочком фольги. Тепер ДУЖЕ ВАЖЛИВЕ - беремо нашу формочку, napolnennuю ruletom, і кладемо її в посуд для запікання. На дно цієї посуду кладемо товсту тканинну серветку, а саму посуд заливаємо окропом так, щоб окріп покривав нашу форму з рулетом наполовину. Щоб було зрозуміліше, погляньте на фото.
Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо туди рулет і запікаємо 1 годину при тій же температурі. Рулет подається до столу холодним, тому після приготування його потрібно остудити спочатку при кімнатній температурі, потім - в холодильнику. Перед подачею нарізати на тонкі скибочки.