Рулет з лаваша з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Рулет з лаваша з оселедцем незмінно популярний в якості ситної холодної закуски на столі будь-якій хорошій господині. Приготування не потребує архіскладних зусиль або великих грошових витрат.
Для того, щоб приготувати рулет з лаваша з оселедцем, потрібно розібрати оселедець на філе, видалити кісточки. Намазуванням послужить плавлений сир і картопля. На останній найкраще викладати оселедець, так як ці продукти поєднуються ідеально. Сир служить хорошим склеює елементом. Для того, щоб можна було легко нарізати рулет - його слід потримати деякий час у холодильнику. Вдалого приготування!
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Сіль - 1 грам
- Свіжий кріп - 1 пучок
- Тонкий лаваш - 2 штуки
- Оселедець солоний - 1 штука
- Сир плавлений - 150 грам
Вийміть з оселедця філейну частину, видаліть всі кісточки. Наріжте оселедець тонкими довгастими шматочками.
Попередньо очищену картоплю зваріть в злегка підсоленій воді, розімніть в пюре, додайте дрібно нарізаний кріп і розмішайте.
Дрібно поріжте цибулю. Лист лаваша змастіть плавленим сиром кімнатної температури і покрийте подрібненою цибулею.
Другий лист лаваша кладіть поверх першого і на дві третини змастіть картопляним пюре. Частину змастіть плавленим сиром - це послужить хорошим скріпленням на фінальному етапі.
На картоплі рівномірно розподіліть оселедець.
Акуратно, повільно поверніть рулет. Обмотайте його харчовою плівкою і охолодіть в холодильнику протягом двох годин. Перед подачею наріжте шматочками. Смачного!