Рецепт Рулет з лаваша з оселедцем фото

Рулет з лаваша з оселедцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Лаваш , Оселедець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік
Страви з начинкою
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Рулет з лаваша з оселедцем незмінно популярний в якості ситної холодної закуски на столі будь-якій хорошій господині. Приготування не потребує архіскладних зусиль або великих грошових витрат.

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати рулет з лаваша з оселедцем, потрібно розібрати оселедець на філе, видалити кісточки. Намазуванням послужить плавлений сир і картопля. На останній найкраще викладати оселедець, так як ці продукти поєднуються ідеально. Сир служить хорошим склеює елементом. Для того, щоб можна було легко нарізати рулет - його слід потримати деякий час у холодильнику. Вдалого приготування!

  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Сіль - 1 грам
  • Свіжий кріп - 1 пучок
  • Тонкий лаваш - 2 штуки
  • Оселедець солоний - 1 штука
  • Сир плавлений - 150 грам
рулет з лаваша з оселедцем - фото крок 1
Вийміть з оселедця філейну частину, видаліть всі кісточки. Наріжте оселедець тонкими довгастими шматочками.
рулет з лаваша з оселедцем - фото крок 2
Попередньо очищену картоплю зваріть в злегка підсоленій воді, розімніть в пюре, додайте дрібно нарізаний кріп і розмішайте.
рулет з лаваша з оселедцем - фото крок 3
Дрібно поріжте цибулю. Лист лаваша змастіть плавленим сиром кімнатної температури і покрийте подрібненою цибулею.
рулет з лаваша з оселедцем - фото крок 4
Другий лист лаваша кладіть поверх першого і на дві третини змастіть картопляним пюре. Частину змастіть плавленим сиром - це послужить хорошим скріпленням на фінальному етапі.
рулет з лаваша з оселедцем - фото крок 5
На картоплі рівномірно розподіліть оселедець.
рулет з лаваша з оселедцем - фото крок 6
Акуратно, повільно поверніть рулет. Обмотайте його харчовою плівкою і охолодіть в холодильнику протягом двох годин. Перед подачею наріжте шматочками. Смачного!

Схожі рецепти