Рецепт Рулет з курячої печінки фото

Рулет з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Птах, Курка, Журавлина, Куряча печінка
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл, День народження, Фуршет
Паштети

Паштет - дуже ніжна закуска, яка може стати основою для цікавих вишуканих страв. Деякі можуть по-справжньому здивувати, наприклад, як мій рецепт. Такий варіант гідний будь-якого торжества.

Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати рулет з курячої печінки. Красиве і цікаве доповнення, журавлинний мус, який буде обволікати печінковий паштет. У вас вийде гармонійний смак, який буде в міру пікантним. Закуска вишукана, яскрава. Вона відмінно прикрасить будь-який стіл.

  • Куряча печінка - 500 грам
  • Журавлина заморожена - 250 грам
  • Желатин - 25 грам
  • Мед - 35 грам
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Оливкова олія - 15 мілілітрів
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки(2 шт - в мус, 1 шт - в паштет)
  • Яйце - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Ялівець - 6 штук
  • Селера, стебло - 2 штуки
  • Чебрець сухий - За смаком
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Борошно - 200 грам
рулет з курячої печінки - фото крок 1
Зробіть мус. В оливковій олії обсмажте дрібно нашатковану цибулю до м'якості. Потім з'єднайте його в сотейнику разом з журавлиною, медом і вином. Гасіть інгредієнти 20 хвилин на повільному вогні. В цей же час замочіть желатин в воді. Інгредієнти подрібніть блендером.
рулет з курячої печінки - фото крок 2
В журавлинний масу додайте желатинову воду. Перемішайте. Деко застеліть фольгою. Влийте в нього тонкий шар мусу. Залиште його в холодильнику на 1-2 годину.
рулет з курячої печінки - фото крок 3
Поки займіться паштетом. Дрібно нарізану цибулю, селера і натерту моркву обсмажте в оливковій і вершковому маслі до готовності. Печінка замочіть заздалегідь в молоці на 2-4 годину. Потім обваляйте її в борошні й обсмажте в олії 3 хвилини. Додайте до печінки чебрець і натертий ялівець.
рулет з курячої печінки - фото крок 4
Після цього блендером збийте обсмажені овочі з печінкою. Додайте до них вершкове масло, відварене круто і подрібнене яйце і сіль. Ще раз збийте масу.
рулет з курячої печінки - фото крок 5
З готового паштету сформуйте ковбаску. Загорніть її в харчову плівку. Приберіть її в холодильник на 1-2 годину.
рулет з курячої печінки - фото крок 6
Після того, як все настоялося в холодильнику, витягніть мус. Викладіть його на харчову плівку на бамбуковий килимок. Збоку покладіть ковбаску з паштету.
рулет з курячої печінки - фото крок 7
Сформуйте рулет, добре притискаючи його бамбуковим килимком з плівкою.
рулет з курячої печінки - фото крок 8
Приберіть рулет в холодильник ще на пару годин. Потім подавайте блюдо, нарізавши шматками. Смачного!

Схожі рецепти