Рулет з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Паштет - дуже ніжна закуска, яка може стати основою для цікавих вишуканих страв. Деякі можуть по-справжньому здивувати, наприклад, як мій рецепт. Такий варіант гідний будь-якого торжества.
Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати рулет з курячої печінки. Красиве і цікаве доповнення, журавлинний мус, який буде обволікати печінковий паштет. У вас вийде гармонійний смак, який буде в міру пікантним. Закуска вишукана, яскрава. Вона відмінно прикрасить будь-який стіл.
- Куряча печінка - 500 грам
- Журавлина заморожена - 250 грам
- Желатин - 25 грам
- Мед - 35 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Оливкова олія - 15 мілілітрів
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки(2 шт - в мус, 1 шт - в паштет)
- Яйце - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Ялівець - 6 штук
- Селера, стебло - 2 штуки
- Чебрець сухий - За смаком
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
Зробіть мус. В оливковій олії обсмажте дрібно нашатковану цибулю до м'якості. Потім з'єднайте його в сотейнику разом з журавлиною, медом і вином. Гасіть інгредієнти 20 хвилин на повільному вогні. В цей же час замочіть желатин в воді. Інгредієнти подрібніть блендером.
В журавлинний масу додайте желатинову воду. Перемішайте. Деко застеліть фольгою. Влийте в нього тонкий шар мусу. Залиште його в холодильнику на 1-2 годину.
Поки займіться паштетом. Дрібно нарізану цибулю, селера і натерту моркву обсмажте в оливковій і вершковому маслі до готовності. Печінка замочіть заздалегідь в молоці на 2-4 годину. Потім обваляйте її в борошні й обсмажте в олії 3 хвилини. Додайте до печінки чебрець і натертий ялівець.
Після цього блендером збийте обсмажені овочі з печінкою. Додайте до них вершкове масло, відварене круто і подрібнене яйце і сіль. Ще раз збийте масу.
З готового паштету сформуйте ковбаску. Загорніть її в харчову плівку. Приберіть її в холодильник на 1-2 годину.
Після того, як все настоялося в холодильнику, витягніть мус. Викладіть його на харчову плівку на бамбуковий килимок. Збоку покладіть ковбаску з паштету.
Сформуйте рулет, добре притискаючи його бамбуковим килимком з плівкою.
Приберіть рулет в холодильник ще на пару годин. Потім подавайте блюдо, нарізавши шматками. Смачного!