Рулет з дріжджового тіста з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто готую такий рулет до чаю. Він невибагливий і дуже смачний, а зробити його простіше простого. Розповім і вам, як приготувати рулет з дріжджового тіста з варенням, використовуйте будь за смаком.
В якості начинки можна брати будь-яке варення: яке є в наявності і яке більше до смаку. Цього разу у мене грушеве, але раніше робив з вишневим, абрикосовим і малиновим. Такі рулети можна зробити з маком і родзинками. Це відмінний варіант для чаювання всієї родини. Дріжджове тісто роблю самостійно, тим більше, що це дуже легко і просто.
- Дріжджі сухі - 1/2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 склянки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 4 склянки
- Варення - 200-300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Маргарин - 100 грам
1. Молоко нагріваю трохи, потім додаю в нього дріжджі, розмішую.
2. Після повного розчинення дріжджів кладу до них сіль, цукор і вбиваю 2 курячих яйця.
3. Маргарин розтоплюю в мікрохвильовій печі і трохи остуджують, потім вливаю в молоко з дріжджами.
4. Борошно заздалегідь просівають і додаю в миску до рідких складових, замішую м'яке тісто. Залишаю його на 2-3 годину.
5. Тісто, що підійшло поділяю на частини, кожну викладаю на стіл, потім тонко розкочують.
6. Дістаю улюблене варення (у мене грушеве) і розмазував його по всій поверхні коржа, потім повертаю рулет.
7. Деко змащую маргарином і викладаю приготовані рулети, залишаю на 1 час, після цього відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку, випікаю до рум'яної скоринки (близько 40-60 хвилин).
8. Готовий рулет нарізаю шматочками і подаю до столу, він виходить м'яким і солодким.