Рецепт Рубаний торт фото

Рубаний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Листкове тісто
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

Рубаний торт - це всім відомий "наполеон", надзвичайно смачний, ніжний і дуже популярний.

Чому торт називається рубаний, пояснюється просто. Ще за часів наших прабабусь, домашні кулінари дуже дрібно рубали заморожене масло, змішуючи його з борошном. Таке тісто має ряд переваг, які оцінені багатьма господинями і сьогодні. А ось назва на честь французького імператора, виникло в Росії абсолютно випадково. Хтось із кондитерів приготував тістечко, де коржі були з рубаного тесту, просочені заварним кремом. Воно було трикутної форми і було схоже на головний убір Наполеона.

  • Вершкове масло - 400 грам(200 грам в тісто, 200 грам в крем)
  • Крем 15% - 100 грам
  • Борошно - 350-400 грам
  • Оцет 9% - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Жовтки - 3 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 5 грам
рубаний торт - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
рубаний торт - фото крок 2
Борошно насипте в миску або на стіл. В середину викладіть холодне вершкове масло.
рубаний торт - фото крок 3
За допомогою ножа порубати вершкове масло з борошном до стану крихти.
рубаний торт - фото крок 4
Додайте сіль, оцет і сметану.
рубаний торт - фото крок 5
Замісити тісто і розділити на 6-7 частин. Кожен шматочок скачайте в кульку. Поставте в холод на півтори години.
рубаний торт - фото крок 6
Кожна кулька тесту розкачайте в пласт. За допомогою трафарету або тарілки виріжте коло. Викладіть його в форму для випікання і наколи виделкою.
рубаний торт - фото крок 7
Випікайте корж до золотистого кольору в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час приготування залежить від вашої духовки.
рубаний торт - фото крок 8
Вийшло вісім коржів. Один пішов на посипання торта.
рубаний торт - фото крок 9
Приготуємо заварний крем. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.
рубаний торт - фото крок 10
Жовтки розітріть з цукром.
рубаний торт - фото крок 11
Додайте кукурудзяний крохмаль і 2-3 столові ложки холодного молока, перемішайте до однорідної консистенції.
рубаний торт - фото крок 12
Коли молоко почне закипати, влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи доведіть крем до загустіння. Додайте ванільний цукор і залиште остуджувати.
рубаний торт - фото крок 13
У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло і збийте його. Потім по одній столовій ложці додайте заварний крем, кожен раз збиваючи. Крем готовий.
рубаний торт - фото крок 14
Зберіть торт. Кожен корж змастіть кремом.
рубаний торт - фото крок 15
Один корж подрібніть в крихту і посипте їй верх і боки торта. Рубаний торт готовий. Дайте йому просочитися 10-12 годин.

Схожі рецепти