Рубаний торт
(покроковий рецепт з фото)
Рубаний торт - це всім відомий "наполеон", надзвичайно смачний, ніжний і дуже популярний.
Чому торт називається рубаний, пояснюється просто. Ще за часів наших прабабусь, домашні кулінари дуже дрібно рубали заморожене масло, змішуючи його з борошном. Таке тісто має ряд переваг, які оцінені багатьма господинями і сьогодні. А ось назва на честь французького імператора, виникло в Росії абсолютно випадково. Хтось із кондитерів приготував тістечко, де коржі були з рубаного тесту, просочені заварним кремом. Воно було трикутної форми і було схоже на головний убір Наполеона.
- Вершкове масло - 400 грам(200 грам в тісто, 200 грам в крем)
- Крем 15% - 100 грам
- Борошно - 350-400 грам
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Жовтки - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Ванільний цукор - 5 грам

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Борошно насипте в миску або на стіл. В середину викладіть холодне вершкове масло.

За допомогою ножа порубати вершкове масло з борошном до стану крихти.

Додайте сіль, оцет і сметану.

Замісити тісто і розділити на 6-7 частин. Кожен шматочок скачайте в кульку. Поставте в холод на півтори години.

Кожна кулька тесту розкачайте в пласт. За допомогою трафарету або тарілки виріжте коло. Викладіть його в форму для випікання і наколи виделкою.

Випікайте корж до золотистого кольору в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час приготування залежить від вашої духовки.

Вийшло вісім коржів. Один пішов на посипання торта.

Приготуємо заварний крем. У каструлю налийте молоко і поставте на плиту.

Жовтки розітріть з цукром.

Додайте кукурудзяний крохмаль і 2-3 столові ложки холодного молока, перемішайте до однорідної консистенції.

Коли молоко почне закипати, влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи доведіть крем до загустіння. Додайте ванільний цукор і залиште остуджувати.

У чашу міксера викладіть м'яке вершкове масло і збийте його. Потім по одній столовій ложці додайте заварний крем, кожен раз збиваючи. Крем готовий.

Зберіть торт. Кожен корж змастіть кремом.

Один корж подрібніть в крихту і посипте їй верх і боки торта. Рубаний торт готовий. Дайте йому просочитися 10-12 годин.