Різотто зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Страви італійської кухні вже давно зайняли одне з почесних місць в раціоні нашої сім'ї. Різотто зі шпинатом, рецепт якого даю сьогодні, - одне з них. Смачно, просто і поживно.
Зовні блюдо, можливо, нагадує звичайну рисову кашу, але насправді, це дуже смачне і ароматне кремоподібне блюдо з рису, дуже популярне в Італії. Для додання цієї кремового в різотто зазвичай додають збите вершкове масло або вершки з тертим пекоріно або пармезан. Дивимося мій варіант, як зробити різотто зі шпинатом - вам напевно сподобається
- Часник - 3-4 зубчиків
- Оливкова олія - За смаком
- Свіжий шпинат - За смаком
У сотейник або велику каструлю наливаємо оливкову олію. В окремій каструлі нагріваємо курячий бульйон до стану кипіння.
Дрібно нарізаємо часник і висипаємо в розігріту каструлю з маслом, помішувати на середньому вогні.
Збільшуємо вогонь і додаємо рис. Помішуємо протягом декількох хвилин поки рис не почне біліти.
Вливаємо вино, зменшуємо вогонь до середнього і продовжуємо помішувати.
Рис поступово вбирає рідину.
Додаємо трохи курячого бульйону.
Він поступово продовжує вбиратися, таким чином ми по чуть-чуть продовжуємо додавати бульйон, доти, поки рис не стане м'яким.
Додаємо шпинат і перемішуємо.
Шпинат при такій температурі починає в'янути. Якщо рис ще не став достатньо м'яким, то продовжуємо по чуть-чуть підливати бульйон.