Рецепт Різотто зі шпинатом фото

Різотто зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Крупи, Мал, Шпинат
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Різотто

Страви італійської кухні вже давно зайняли одне з почесних місць в раціоні нашої сім'ї. Різотто зі шпинатом, рецепт якого даю сьогодні, - одне з них. Смачно, просто і поживно.

Зовні блюдо, можливо, нагадує звичайну рисову кашу, але насправді, це дуже смачне і ароматне кремоподібне блюдо з рису, дуже популярне в Італії. Для додання цієї кремового в різотто зазвичай додають збите вершкове масло або вершки з тертим пекоріно або пармезан. Дивимося мій варіант, як зробити різотто зі шпинатом - вам напевно сподобається

  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Оливкова олія - За смаком
  • Свіжий шпинат - За смаком
різотто зі шпинатом - фото крок 1
У сотейник або велику каструлю наливаємо оливкову олію. В окремій каструлі нагріваємо курячий бульйон до стану кипіння.
різотто зі шпинатом - фото крок 2
Дрібно нарізаємо часник і висипаємо в розігріту каструлю з маслом, помішувати на середньому вогні.
різотто зі шпинатом - фото крок 3
Збільшуємо вогонь і додаємо рис. Помішуємо протягом декількох хвилин поки рис не почне біліти.
різотто зі шпинатом - фото крок 4
Вливаємо вино, зменшуємо вогонь до середнього і продовжуємо помішувати.
різотто зі шпинатом - фото крок 5
Рис поступово вбирає рідину.
різотто зі шпинатом - фото крок 6
Додаємо трохи курячого бульйону.
різотто зі шпинатом - фото крок 7
Він поступово продовжує вбиратися, таким чином ми по чуть-чуть продовжуємо додавати бульйон, доти, поки рис не стане м'яким.
різотто зі шпинатом - фото крок 8
Додаємо шпинат і перемішуємо.
різотто зі шпинатом - фото крок 9
Шпинат при такій температурі починає в'янути. Якщо рис ще не став достатньо м'яким, то продовжуємо по чуть-чуть підливати бульйон.

Схожі рецепти