Різотто з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати різотто з сиром можна всього за одну годину, але як це зробити правильно - розповім далі. Обов'язкова уязик для приготування різотто - обсмажування рису на сковороді з подальшим варінням.
Пояснити прихильність італійців до цієї страви неможливо, оскільки в кожній кухні є свої улюблені страви. Різотто з сиром і овочами - класичний і найбільш поширений рецепт приготування цього простого і смачного блюда. Як добавки до рису можна використовувати м'ясо, овочі і навіть морепродукти.
- Мал - 1 склянок
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчиків
- Пармезан - 50 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. У дослівному перекладі з італійської язика "різотто" - це маленький рис. Ця страва я завжди готую з різними продуктами, а сьогодні хочу запропонувати пісний варіант - різотто з сиром і овочами. З овочів нам знадобляться: солодкий перець, часник і цибулю.
2. Відразу на рослинному маслі обсмажуємо два зубчики часник (я завжди попередньо тисну його ножем, а вже після відправляю на сковороду).
3. Потім додаємо нашатковану цибулю і солодкий перець. Смажимо до золотистого кольору.
4. Додаємо рис і трохи обсмажуємо його, після чого поступово вливаємо воду до того моменту, поки рис не буде готовий. Варимо, постійно помішуючи, наше ризотто. Солимо і приправляємо за смаком.
5. Посипаємо в самому кінці тертим пармезаном (у мене пармезан з травами) і подаємо до столу.
6. Рис по консистенції повинен бути клейстерообразним, але не кашоподібним. Для досягнення такого ефекту воду треба підливати невеликими порціями, поки рис не приготується повністю. Перед подачею посипте різотто ще раз тертим сиром і прикрасьте зеленню.