Рецепт Різотто з морепродуктами фото

Різотто з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Крупи, Мал, Мідії і гребінці
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Різотто

Різотто - класичне блюдо італійської традиційної кухні. У приморських регіонах Італії прийнято готувати різотто з морепродуктами - ділюся рецептом цього чудового блюда.

Різотто - таке ж популярне в Італії блюдо, як паста. Цей рецепт у італійських господинь і кулінарів вже відпрацював до автоматизму. В дійсності, рецепт самого різотто дуже простий, а інгредієнти можуть бути найрізноманітнішими - тут описаний варіант різотто з морепродуктами, однак можна готувати цю страву і з м'ясом, і з грибами, і з рибою, і з овочами. Виходить дуже ніжне й ароматне блюдо з сирно-вершковим смаком.

  • Овочевий бульйон - 750 мілілітрів
  • Мал - 300 грам
  • Вино біле сухе - 200 мілілітрів
  • Креветки - 250 грам
  • Мідії - 250 грам
  • Пармезан - 75 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 30 грам
різотто з морепродуктами - фото крок 1
Беремо толстодонную сковороду і розтоплюємо там вершкове і оливкове масло. У цьому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і часник до золотистого.
різотто з морепродуктами - фото крок 2
Потім кидаємо в сковороду сирої рис і обсмажуємо разом з цибулею і часником ще 2-3 хвилини. Мал повинен увібрати в себе масло.
різотто з морепродуктами - фото крок 3
Додаємо вино і смажимо на швидкому вогні ще 8-10 хвилин до повного википання вина.
різотто з морепродуктами - фото крок 4
Коли вино буде випарується майже повністю - зменшуємо вогонь і вливаємо в сковороду трохи бульйону. У міру випаровування однієї порції бульйону підливаємо новий - так, щоб рис весь час варився в бульйоні. На це піде хвилин 20.
різотто з морепродуктами - фото крок 5
За кілька хвилин 5 до готовності рису додаємо креветки і мідії. Додаємо сіль, перець і перемішуємо.
різотто з морепродуктами - фото крок 6
Коли рис готовий - знімаємо його з вогню, додаємо трохи вершкового масла, посипаємо тертим пармезаном і свіжою зеленню. Перемішуємо і даємо постояти 3-4 хвилини під кришкою.
різотто з морепродуктами - фото крок 7
Готово! Ароматний і ніжний різотто можна подавати до столу.

Схожі рецепти