Різотто з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Різотто - класичне блюдо італійської традиційної кухні. У приморських регіонах Італії прийнято готувати різотто з морепродуктами - ділюся рецептом цього чудового блюда.
Різотто - таке ж популярне в Італії блюдо, як паста. Цей рецепт у італійських господинь і кулінарів вже відпрацював до автоматизму. В дійсності, рецепт самого різотто дуже простий, а інгредієнти можуть бути найрізноманітнішими - тут описаний варіант різотто з морепродуктами, однак можна готувати цю страву і з м'ясом, і з грибами, і з рибою, і з овочами. Виходить дуже ніжне й ароматне блюдо з сирно-вершковим смаком.
- Овочевий бульйон - 750 мілілітрів
- Мал - 300 грам
- Вино біле сухе - 200 мілілітрів
- Креветки - 250 грам
- Мідії - 250 грам
- Пармезан - 75 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
Беремо толстодонную сковороду і розтоплюємо там вершкове і оливкове масло. У цьому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і часник до золотистого.
Потім кидаємо в сковороду сирої рис і обсмажуємо разом з цибулею і часником ще 2-3 хвилини. Мал повинен увібрати в себе масло.
Додаємо вино і смажимо на швидкому вогні ще 8-10 хвилин до повного википання вина.
Коли вино буде випарується майже повністю - зменшуємо вогонь і вливаємо в сковороду трохи бульйону. У міру випаровування однієї порції бульйону підливаємо новий - так, щоб рис весь час варився в бульйоні. На це піде хвилин 20.
За кілька хвилин 5 до готовності рису додаємо креветки і мідії. Додаємо сіль, перець і перемішуємо.
Коли рис готовий - знімаємо його з вогню, додаємо трохи вершкового масла, посипаємо тертим пармезаном і свіжою зеленню. Перемішуємо і даємо постояти 3-4 хвилини під кришкою.
Готово! Ароматний і ніжний різотто можна подавати до столу.