Різотто з lisichkami
(покроковий рецепт з фото)
Різотто з lisichkami - варіація на тему знаменитого італійського блюда, користується величезною популярністю в усьому світі. Рис прекрасно поєднується з лисичками, блюдо виходить дуже ситним і смачним!
Завдяки багатьом кулінарним передачам багатьом господиням стали відомі назви і рецепти багатьох заморських країн. Не є винятком з правил- різотто. Зараз у багатьох ресторанах подають його і багато господинь взяли його собі на озброєння і готують вдома. Ми не будемо винятком. Як приготувати різотто з лисичками будинку?
- Вершкове масло - 40 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Рис Арбор - 1 Склянка
- М'ясний бульйон - 1 літр
- Вино біле - 1 Склянка
- Часник - 2 зубчики
- Лисички мариновані - 200 грам
- Зелень - 1 пучок
- Сіль, мускатний горіх - За смаком
1. На сковороді розігрійте олію. Додайте до нього вершкове. Дайте вершковому маслу розійтися, але не кипіти.
2. Через прес пропустіть очищені зубчики часнику. Злегка прогрійте часник в олії.
3. У сковороду висипте рис. Рис Арбор не миють. Для приготування різотто це рис використовується в сухому вигляді.
4. Рис змішайте з маслом. Прогрейте 2 хвилини. Влийте склянку білого вина. Розмішайте і дайте рису увібрати в себе вино. Після, влийте стакан бульйону. Знову розмішайте і на повільному вогні дайте рису в бульйоні покипіти.
5. Коли рис вбере бульйон, підлити його ще трохи. Так, постійно додаючи бульйон, доводимо рис до готовності. У мене бульйон солоний. Я сіль окремо не додавала. Якщо ваш бульйон без солі, додайте її зараз. Додайте в різотто чорний мелений перець, мускатний горіх.
7. Рис повинен дійти до готовності. Цього легко домогтися, якщо готувати його на невеликому вогні, постійно підливаючи бульйон. Рис збільшитися в обсязі і стане м'яким. При цьому це не буде однорідна в'язка каша, а кожна рісинки тримає свою форму, але при цьому оповита якимось соусом. Додайте до готового рису мариновані лисички.
8. Додайте подрібнену зелень. Перемішайте.
9. Подайте різотто до столу.