Рис з родзинками на поминки
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, традиційну скорботну кутю для поминок готують з перловки, але взагалі-то існує й інший рецепт, Проте смачний і красивий. Розповім вам, як приготувати рис з родзинками на поминки.
Перед вами рецепт приготування хоч і не веселого за своєю суттю, але все ж дуже важливого страви для тих, хто сповідує християнські традиції: в тому числі і традицію готувати певні страви на певні ритуальні застілля. Так що розповім, як приготувати рис з родзинками на поминки. У моїх краях в якості бази під ритуальну скорботну кутю зазвичай використовують перловку, але з рисом виходить навіть смачніше!
- Мал - 500 грам
- Ізюм - 200 грам
- Чорнослив - 6-7 штук
- Мед - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Рис промиємо і відварити до готовності, як зазвичай. Поки що нічого не додаємо в нього.
2. Курагу промиємо, измельчим і додамо до вже готового рису разом з медом, перемішаємо.
3. Туди ж - родзинки і спеції (наприклад, ваніль і корицю). Перемішаємо.
4. От і все, блюдо готово!