Рис з морквою і цибулею на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Для різноманітності щоденного меню пропоную звернути увагу на цей апетитний варіант, як зробити рис з морквою і цибулею на сковороді в азіатському стилі. Дуже яскраво, смачно і нескладно.
Дивовижний рецепт приготування рису з морквою і цибулею на сковороді, який можна подавати до столу як гарнір або повноцінне блюдо. За бажанням блюдо можна доповнити яйцем, горошком і соєвим соусом, що додасть йому особливу азіатську нотку. Дуже смачно, так що обов'язково спробуйте повторити це вдома.
- Мал - 400 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Горошок зелений - 100 грам (по бажанню)
- Яйце - 2 штуки (по бажанню)
1. Насамперед поставте варитися рис в підсоленій воді. Овочі очистіть і наріжте невеликими шматочками. На сковороду викладіть вершкове і оливкове масло, розігрійте, Відведіть туди цибулю з морквою. Обсмажте 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
2. В даному випадку цей простий рецепт рису з морквою і цибулею на сковороді доповнений також збитими з невеликою кількістю молока яйцями. Їх потрібно вилити на край сковороди, попередньо відсунувши овочі. Смажити буквально 1-2 хвилини, щоб омлет трохи схопився.
3. Через пару хвилин можна додати дрібку солі (при бажанні можна і перець) і активно все перемішати. Викладіть на сковороду також зелений горошок. Залиште смажитися ще близько 3-5 хвилин.
4. Наступним етапом додайте на сковороду відварений рис. Акуратно все перемішайте. За смаком можна влити соєвий соус, додати улюблені спеції, щоб зробити рис з морквою і цибулею на сковороді в домашніх умовах ще ароматні.
5. Потримайте на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Накрийте кришкою, зніміть з вогню і дайте настоятися хвилин 5. Перед подачею можна присипати подрібненою зеленню або насінням кунжуту. Смачного!