Рецепт Рис з морквою і цибулею на сковороді фото

Рис з морквою і цибулею на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Для різноманітності щоденного меню пропоную звернути увагу на цей апетитний варіант, як зробити рис з морквою і цибулею на сковороді в азіатському стилі. Дуже яскраво, смачно і нескладно.

Дивовижний рецепт приготування рису з морквою і цибулею на сковороді, який можна подавати до столу як гарнір або повноцінне блюдо. За бажанням блюдо можна доповнити яйцем, горошком і соєвим соусом, що додасть йому особливу азіатську нотку. Дуже смачно, так що обов'язково спробуйте повторити це вдома.

  • Мал - 400 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Часник - 2-4 зубчиків
  • Горошок зелений - 100 грам (по бажанню)
  • Яйце - 2 штуки (по бажанню)
рис з морквою і цибулею на сковороді - фото крок 1
1. Насамперед поставте варитися рис в підсоленій воді. Овочі очистіть і наріжте невеликими шматочками. На сковороду викладіть вершкове і оливкове масло, розігрійте, Відведіть туди цибулю з морквою. Обсмажте 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
рис з морквою і цибулею на сковороді - фото крок 2
2. В даному випадку цей простий рецепт рису з морквою і цибулею на сковороді доповнений також збитими з невеликою кількістю молока яйцями. Їх потрібно вилити на край сковороди, попередньо відсунувши овочі. Смажити буквально 1-2 хвилини, щоб омлет трохи схопився.
рис з морквою і цибулею на сковороді - фото крок 3
3. Через пару хвилин можна додати дрібку солі (при бажанні можна і перець) і активно все перемішати. Викладіть на сковороду також зелений горошок. Залиште смажитися ще близько 3-5 хвилин.
рис з морквою і цибулею на сковороді - фото крок 4
4. Наступним етапом додайте на сковороду відварений рис. Акуратно все перемішайте. За смаком можна влити соєвий соус, додати улюблені спеції, щоб зробити рис з морквою і цибулею на сковороді в домашніх умовах ще ароматні.
рис з морквою і цибулею на сковороді - фото крок 5
5. Потримайте на повільному вогні ще 2-3 хвилини. Накрийте кришкою, зніміть з вогню і дайте настоятися хвилин 5. Перед подачею можна присипати подрібненою зеленню або насінням кунжуту. Смачного!

Схожі рецепти