Рис з кешью
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування смачного рису дуже стане в нагоді вегетаріанцям і тим, хто постить. Такий гарнір чудово підійде і до м'яса.
Смачний і гарний гарнір, а головне - корисний. Ця страва безсумнівно сподобається вегетаріанцям. Рис виходить красивого золотистого кольору і стане прикрасою столу. Ніжні підсмажені горішки надають цій страві неповторного смаку. Розповідаю, як зробити рис з кешью.
1. Рис промиваємо і підсушуємо.
2. Розігріваємо в глибокій сковороді рослинне масло і підсмажуємо на ньому насіння гірчиці і горішки хвилин 5. Горішки можна підсмажити окремо і додати вже до готового рису.
3. Додаємо спеції і обсмажуємо ще хвилинку.
4. Додаємо рис і весь час помішуючи обсмажуємо до тих пір, поки рисинки не стануть прозорими.
5. Солимо і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і варимо до готовності хвилин 15. Вимикаємо плиту і даємо настоятися рису ще хвилин 5-10.
От і все, смачний гарнір готовий. Посипаємо зеленню, скроплюємо лимонним соком і подаємо до столу.
- Рис басмати - 1 Склянка
- Вода - 2, 5 склянки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Горіхи кешью - 75-100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (без верху)
- Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка
- Каррі, куркума - 0, 5 чайних ложки
1. Рис промиваємо і підсушуємо.
2. Розігріваємо в глибокій сковороді рослинне масло і підсмажуємо на ньому насіння гірчиці і горішки хвилин 5. Горішки можна підсмажити окремо і додати вже до готового рису.
3. Додаємо спеції і обсмажуємо ще хвилинку.
4. Додаємо рис і весь час помішуючи обсмажуємо до тих пір, поки рисинки не стануть прозорими.
5. Солимо і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і варимо до готовності хвилин 15. Вимикаємо плиту і даємо настоятися рису ще хвилин 5-10.
От і все, смачний гарнір готовий. Посипаємо зеленню, скроплюємо лимонним соком і подаємо до столу.