Рецепт Рис з кешью фото

Рис з кешью
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Крупи , Горіхи , Мал , Кешью , Басматі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 45 хв.

Простий рецепт приготування смачного рису дуже стане в нагоді вегетаріанцям і тим, хто постить. Такий гарнір чудово підійде і до м'яса.

Опис приготування:

Смачний і гарний гарнір, а головне - корисний. Ця страва безсумнівно сподобається вегетаріанцям. Рис виходить красивого золотистого кольору і стане прикрасою столу. Ніжні підсмажені горішки надають цій страві неповторного смаку. Розповідаю, як зробити рис з кешью.

1. Рис промиваємо і підсушуємо.

2. Розігріваємо в глибокій сковороді рослинне масло і підсмажуємо на ньому насіння гірчиці і горішки хвилин 5. Горішки можна підсмажити окремо і додати вже до готового рису.

3. Додаємо спеції і обсмажуємо ще хвилинку.

4. Додаємо рис і весь час помішуючи обсмажуємо до тих пір, поки рисинки не стануть прозорими.

5. Солимо і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і варимо до готовності хвилин 15. Вимикаємо плиту і даємо настоятися рису ще хвилин 5-10.

От і все, смачний гарнір готовий. Посипаємо зеленню, скроплюємо лимонним соком і подаємо до столу.

  • Рис басмати - 1 Склянка
  • Вода - 2, 5 склянки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Горіхи кешью - 75-100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без верху)
  • Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка
  • Каррі, куркума - 0, 5 чайних ложки
Смачний і гарний гарнір, а головне - корисний. Ця страва безсумнівно сподобається вегетаріанцям. Рис виходить красивого золотистого кольору і стане прикрасою столу. Ніжні підсмажені горішки надають цій страві неповторного смаку. Розповідаю, як зробити рис з кешью.

1. Рис промиваємо і підсушуємо.

2. Розігріваємо в глибокій сковороді рослинне масло і підсмажуємо на ньому насіння гірчиці і горішки хвилин 5. Горішки можна підсмажити окремо і додати вже до готового рису.

3. Додаємо спеції і обсмажуємо ще хвилинку.

4. Додаємо рис і весь час помішуючи обсмажуємо до тих пір, поки рисинки не стануть прозорими.

5. Солимо і заливаємо водою. Накриваємо кришкою і варимо до готовності хвилин 15. Вимикаємо плиту і даємо настоятися рису ще хвилин 5-10.

От і все, смачний гарнір готовий. Посипаємо зеленню, скроплюємо лимонним соком і подаємо до столу.

Схожі рецепти