Рис з капустою і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Мал з капустою і м'ясом - приклад простого, домашнього, ситного і смачного блюда. Його можна подати на друге в обід або на вечерю.
Мал з капустою і м'ясом готується дуже легко і швидко. Час приготування залежить від якості свинини. Чим вона молодша, тим швидше стане м'якою. Жирність свинини вибирайте самі. Спеції додавайте до смаку.
- Свинина - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Мал - 4 Ст. Ложки
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вода - 250 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Свинину помийте і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в казан або каструлю з товстим дном.
Налийте соняшникову олію і підсмажте м'ясо протягом 10-15 хвилин з усіх боків.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Додайте в каструлю з м'ясом.
Морква очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками. Додайте в каструлю.
Налийте в каструлю воду, сіль за смаком. Гасіть свинину, накривши кришкою на середньому вогні майже до готовності.
Поки свинина гаситься відваріть рис. Для цього налийте в каструлю воду і викладіть рис. Співвідношення рису до води 1:2. Посоліть за смаком і варіть рис до готовності. Після воду злийте.
Коли свинина буде практично готова, додайте в каструлю нарізану капусту.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте м'ясо з капустою ще 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.
Коли свинина з овочами буде готова, додайте до них відварений рис.
Додайте сіль і перець за смаком. Перемішайте.
Мал з капустою і м'ясом готовий. Можна подавати до столу. Смачного!