Рис в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.
Хочете смачний, апетитний і простий гарнір до м'яса або риби? Пропоную вашій увазі рис в горщику в духовці - такого смачного рису, запевняю, ви ніколи не пробували.
Опис приготування:
Рис в горщику в духовці можна приготувати як гарнір на кілька днів, він прекрасно зберігається в холодильнику. У цю страву можна додавати різні спеції, трави і овочі, щоб кожен раз рис"звучав" по-новому. Отже, сьогодні я розповім, як зробити рис в горщику в духовці!
- Мал - 200 грам
- Гриби - 200 грам
- Сир - 300 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Помідори - 3 штуки
- Болгарський перець - 3 штуки
- Вершкове масло - 6 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зелень - 6 Щепоток
1. Рецепт приготування рису в горщику в духовці дуже простий, він під силу навіть початківцю кулінарові. Рис необхідно відварити до напівготовності. У цьому варіанті пропоную використовувати грибний бульйон, щоб рис вийшов ароматним. Але можна використовувати і звичайну злегка підсолену воду.
2. Цибулину очистити і дрібно порізати. Помідори і перець вимити, просушити і також порізати кубиками. Їх необхідно злегка обсмажити на сковороді з маслом (або без нього). Посолити за смаком.
3. На дно горщика покласти по невеликому шматочку вершкового масла. Сир натерти на дрібній тертці.
4. Змішати овочі з рисом. Спробувати на смак і при необхідності ще посолити і поперчити.
5. Зелень вимити і просушити. Нарізати дрібно і викласти зверху на рис. Верхнім шаром викласти тертий сир. Втім, можна обійтися і без сиру. Надіслати горщики, накриті кришкою, в добре розігріту духовку хвилин на 20-25. Цей простий рецепт рису в горщику в духовці можна удосконалювати, додаючи улюблені спеції або трави.