Рецепт Рис в горщику в духовці фото

Рис в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Хочете смачний, апетитний і простий гарнір до м'яса або риби? Пропоную вашій увазі рис в горщику в духовці - такого смачного рису, запевняю, ви ніколи не пробували.

Опис приготування:

Рис в горщику в духовці можна приготувати як гарнір на кілька днів, він прекрасно зберігається в холодильнику. У цю страву можна додавати різні спеції, трави і овочі, щоб кожен раз рис"звучав" по-новому. Отже, сьогодні я розповім, як зробити рис в горщику в духовці!

  • Мал - 200 грам
  • Гриби - 200 грам
  • Сир - 300 грам
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Помідори - 3 штуки
  • Болгарський перець - 3 штуки
  • Вершкове масло - 6 чайних ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Зелень - 6 Щепоток
рис в горщику в духовці - фото крок 1
1. Рецепт приготування рису в горщику в духовці дуже простий, він під силу навіть початківцю кулінарові. Рис необхідно відварити до напівготовності. У цьому варіанті пропоную використовувати грибний бульйон, щоб рис вийшов ароматним. Але можна використовувати і звичайну злегка підсолену воду.
рис в горщику в духовці - фото крок 2
2. Цибулину очистити і дрібно порізати. Помідори і перець вимити, просушити і також порізати кубиками. Їх необхідно злегка обсмажити на сковороді з маслом (або без нього). Посолити за смаком.
рис в горщику в духовці - фото крок 3
3. На дно горщика покласти по невеликому шматочку вершкового масла. Сир натерти на дрібній тертці.
рис в горщику в духовці - фото крок 4
4. Змішати овочі з рисом. Спробувати на смак і при необхідності ще посолити і поперчити.
рис в горщику в духовці - фото крок 5
5. Зелень вимити і просушити. Нарізати дрібно і викласти зверху на рис. Верхнім шаром викласти тертий сир. Втім, можна обійтися і без сиру. Надіслати горщики, накриті кришкою, в добре розігріту духовку хвилин на 20-25. Цей простий рецепт рису в горщику в духовці можна удосконалювати, додаючи улюблені спеції або трави.

Схожі рецепти