Рис басмати
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам покроковий рецепт, як приготувати рис басматі. Це корисний, смачний і нескладний гарнір до будь-якого м'яса або риби, а також начинка, наприклад. Запам'ятовуйте, все зовсім нескладно!
Процес варіння цього рису трохи відрізняється від звичного. Попереднє вимочування допомагає зробити рис розсипчастим і нереально смачним. До речі, такий рис чудово підійде для пиріжків або пирогів, наприклад. Навіть після запікання він не перетворитися на кашу.
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 2.5 склянки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед рис потрібно замочити в теплій воді. Залиште його хвилин на 15-20. Цей процес позбавить його від зайвого крохмалю.
2. Після кілька разів промийте рис (міняйте воду не менше 5 раз), поки вода не стане прозорою.
3. Воду доведіть до кипіння, додайте рис, сіль і влийте трішки олії.
4. Варіть 10-15 хвилин на середньому вогні.
5. Коли рис готовий (рісинки м'яка і легко ламається) відкиньте його на друшляк, щоб стекла зайва вода. Можна додати трохи рисового оцту. Усе, наші басматі готові.