Рибний суп з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо ви любите пробувати нові страви, тоді зверніть увагу на цей вельми цікавий рецепт рибного супу з помідорами. Апетитний, ароматний і дуже смачний.
Опис приготування:
Цей пікантний рибний суп з помідорами в домашніх умовах - відмінна альтернатива традиційної вусі. При бажанні можна також додати в нього кілька креветок або інших морепродуктів.
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Часник мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Солодкий перець - 0.5 штуки
- Помідори - 3-5 штук
- Бульйон - 1 літр
- Вершки - 100 мілілітрів
- Перецьь чилі - 1 щіпка (по бажанню)
- Філе риби - 300-400 грам
- Креветки - 5-6 штук (по бажанню)
1. Для початку потрібно як слід промити рибне філе (і креветки, якщо додаєте), обсушити паперовою серветкою і викласти його в мисочку. Додати сіль, перець, дрібку меленого часнику. Вичавити сік приблизно половинки лимона і полити їм рибку зверху. Залишити в маринаді хвилин на 20-25. При бажанні можна доповнити рецепт спеціями за смаком або сушеними травами, наприклад.
2. Поки маринується рибка, можна приступити до овочів. На невеликій сковороді розігріти олію. Очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину і трохи часнику. Надіслати на сковороду і обсмажити до прозорості.
3. Вимити, очистити і нарізати кубиками солодкий перець. Для"яскравості" смаку супчика можна додати перчик різних кольорів. Викласти на сковороду до цибулі і продовжувати обсмажувати на середньому вогні, помішуючи.
4. Вимити помідори. При бажанні з них можна зняти шкірку, попередньо обшпаривши їх окропом, і зробити на кожному помідорі невеликий надріз. Залежно від ваших смакових уподобань, можна нарізати помідори невеликими кубиками або великими шматками. Викласти на сковороду і смажити ще близько 3-4 хвилин.
5. У каструлі довести до кипіння бульйон і викласти туди овочі. Після закипання відправити туди і рибу. Додати щіпку гострого перцю і варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Потім додати вершки, при бажанні посолити додатково і довести суп до готовності. Перед подачею можна додати дрібку зелені.