Рецепт м'яса з овочами в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете приготувати ситний і корисний вечерю, пропоную рецепт м'яса з овочами в рукаві. В даному випадку використовується яловичина, яка попередньо маринується в кефірі. Овочі можна брати будь-які.
Тим, хто стежить за правильним харчуванням і калоріями, пропоную рецепт м'яса з овочами в рукаві. По перше, страва дуже смачна. По-друге, корисне, оскільки овочі і м'ясо запікаються, а не смажаться. По-третє, м'ясо з овочами готується легко і відносно швидко. Я дуже люблю такі рецепти, тому що не потрібно стояти постійно біля плити. Все швидко нарізається, а за цей час м'ясо встигає промаринуватися. Потім вміст поміщається в рукав і відправляється в духовку.
- Яловичина - 400 грам
- Кефір - 150 грам
- Цибуля - 1 штук
- Картопля - 2-4 штук
- Баклажан - 1 штук
- Кабачок - 1 штук
- Помідор - 1 штук
- Болгарський перець - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Зелень - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Мені дуже захотілося сьогодні побалувати себе і дитину смачним другою стравою, але не дуже хотілося смаженого. Ось я і вирішила приготувати яловичину з овочами в рукаві, попередньо її замаринувавши. Отже, нарізаємо м'ясо невеликими шматочками.
2. Додаємо до нього цибулю і кефір. Це буде наш маринад. Краще, коли яловичина буде м'якше, оскільки овочі готуються набагато швидше.
3. Додаємо спеції і все ретельно перемішуємо. Кефір я використовувала знежирений. Залишайте м'ясо, поки не наріжете інші овочі. Звичайно, в ідеалі краще залишити його мінімум на годину.
4. Потім нарізаємо баклажани кубиками невеликого розміру, солимо їх і залишаємо на 15 хвилин, поки піде вся гіркота. Тим часом приступаємо до інших овочів.
5. Нарізаємо картопля теж кубиками невеликого розміру.
6. Морква ріжемо соломкою, а болгарський перець - невеликими кубиками.
7. В самому кінці ріжемо помідори і зелень. Я використовувала кріп і петрушку.
8. Відправляємо все овочі в глибокий посуд, де будемо їх змішувати.
9. Додаємо трохи рослинного масла і солимо за смаком. Відправляємо баклажани, попередньо віджавши їх руками. Тепер все ретельно перемішуємо. Додаємо замариноване м'ясо зі спеціями і цибулею.
10. Викладаємо все в рукав для запікання і щільно зав'язуємо з обох сторін. Поки нагрівається духовка, нехай деко з овочами трохи постоїть. За цей час вони ще трохи промаринується.
11. Відправляємо овочі з м'ясом в розігріту до 200 градусів духовку на 45-50 хвилин.
12. Після запікання дайте трохи овочів охолонути, а вже після розріжте пакет. Будьте уважні: пар може призвести до опіку, тому розріжте повільно і акуратно.
12. Подавайте м'ясо з овочами в гарячому вигляді. В рукаві все готується у власному соку, збагачуючись різними ароматами. Найголовніше: запечене м'ясо і овочі вважаються дуже корисним стравою. Ось така альтернатива смаженої їжі. Повірте, це блюдо виходить дуже смачним.