Равлики з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, дуже ароматні і неймовірно смачні дріжджові равлики з корицею в домашніх умовах - прекрасний варіант випічки для всієї родини.
Це дуже простий варіант, як приготувати равлики з корицею на дріжджовому тесті. Якщо у вас мало часу, то можете використовувати готове листкове тісто. У начинку рекомендую використовувати саме коричневий цукор, але якщо його під рукою не виявилося, нічого страшного.
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 650 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Яйце - 1 штука(+ для змазування)
- Вершкове масло - 60 грам(+ 80 грам в начинку)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Коричневий цукор - 200 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка

1. Для приготування опари розчиніть у теплій воді дріжджі з цукром. Додайте пару ложок борошна, перемішайте і залиште хвилин на 10-15. Борошно з сіллю просійте в глибоку миску. Додайте опару і ретельно перемішайте.

2. Розтопити вершкове масло, з'єднайте зі збитим яйцем і молоко. Влийте все в мисочку з тісто і як слід перемішайте. Дуже зручно використовувати для цього техніку, тоді тісто виходить ідеальним.

3. Після вимішайте кілька хвилин руками, накрийте чистим рушником і залиште підходити в теплому місці. Після першого підходу обомніте легенько і залиште підходити ще раз.

4. А тим часом можна зробити начинку. У глибокій мисці з'єднайте розтоплене вершкове масло, корицю і коричневий цукор. Також в рецепт приготування равликів з корицею можна використовувати горішки або родзинки, наприклад. Все перемішайте.

5. Тісто викладіть на робочу поверхню і розкачати досить тонко.

6. Розподіліть начинку рівним шаром. Акуратно згорніть щільним рулетом і наріжте невеликими шматочками.

7. Для більш рум'яної скоринки змастіть верх збитим яйцем.

8. У розігрітій до 190 градусів духовці випікайте хвилин 20-25. Перед подачею равлики з корицею в домашніх умовах можна полити згущеним молоком, лимонної глазур'ю або на основі крем-сиру, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!