Рататуй з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаєте мультфільм про щура, який мріяв стати кухарем? Його звали Рататуй. І назвали його так на честь цього чудового блюда, яке я вам пропоную приготувати.
Як приготувати рататуй з м'ясом і картоплею?
Перед приготуванням страви помийте і очистіть всі овочі.
1. Потріть моркву на тертці, цибуля, два помідори і два перчика дрібно наріжте.
2. Розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю. Потім додайте моркву, а через 5 хвилин порізані помідори і перець. Накрийте кришкою і протушкувати 5 хвилин. Потім додайте томатну пасту, сіль, перемішайте і відставте овочеву масу з вогню.
3. М'ясо порізати шматочками, поперчіть і обсмажте до рум'яної скоринки. Потім викладіть м'ясо в форму для запікання.
4. Овочеву масу подрібніть за допомогою блендера, додайте воду і залийте до м'яса.
5. Решту овочів - картоплю, перець, помідори, баклажан, цукіні і печериці поріжте невеликими шматочками і викладіть поверх м'яса в форму. Додайте сіль і спеції за смаком.
6. Накрийте форму фольгою і запечіть в духовці протягом години при 200 градусах. Для 5 хвилин до готовності зніміть фольгу і засипте блюдо тертим сиром.
Подайте на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!
- Телятина - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Помідори - 6 штук
- Печериці - 6 штук
- Болгарський перець - 5 штук
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Цукіні - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - частина
Перед приготуванням страви помийте і очистіть всі овочі.
1. Потріть моркву на тертці, цибуля, два помідори і два перчика дрібно наріжте.
2. Розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю. Потім додайте моркву, а через 5 хвилин порізані помідори і перець. Накрийте кришкою і протушкувати 5 хвилин. Потім додайте томатну пасту, сіль, перемішайте і відставте овочеву масу з вогню.
3. М'ясо порізати шматочками, поперчіть і обсмажте до рум'яної скоринки. Потім викладіть м'ясо в форму для запікання.
4. Овочеву масу подрібніть за допомогою блендера, додайте воду і залийте до м'яса.
5. Решту овочів - картоплю, перець, помідори, баклажан, цукіні і печериці поріжте невеликими шматочками і викладіть поверх м'яса в форму. Додайте сіль і спеції за смаком.
6. Накрийте форму фольгою і запечіть в духовці протягом години при 200 градусах. Для 5 хвилин до готовності зніміть фольгу і засипте блюдо тертим сиром.
Подайте на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!