Рецепт Рататуй з м'ясом і картоплею фото

Рататуй з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Овочі , Баклажан , Телятина
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рататуй
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пам'ятаєте мультфільм про щура, який мріяв стати кухарем? Його звали Рататуй. І назвали його так на честь цього чудового блюда, яке я вам пропоную приготувати.

Опис приготування:

Як приготувати рататуй з м'ясом і картоплею?

Перед приготуванням страви помийте і очистіть всі овочі.

1. Потріть моркву на тертці, цибуля, два помідори і два перчика дрібно наріжте.

2. Розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю. Потім додайте моркву, а через 5 хвилин порізані помідори і перець. Накрийте кришкою і протушкувати 5 хвилин. Потім додайте томатну пасту, сіль, перемішайте і відставте овочеву масу з вогню.

3. М'ясо порізати шматочками, поперчіть і обсмажте до рум'яної скоринки. Потім викладіть м'ясо в форму для запікання.

4. Овочеву масу подрібніть за допомогою блендера, додайте воду і залийте до м'яса.

5. Решту овочів - картоплю, перець, помідори, баклажан, цукіні і печериці поріжте невеликими шматочками і викладіть поверх м'яса в форму. Додайте сіль і спеції за смаком.

6. Накрийте форму фольгою і запечіть в духовці протягом години при 200 градусах. Для 5 хвилин до готовності зніміть фольгу і засипте блюдо тертим сиром.

Подайте на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!


  • Телятина - 200 грам
  • Сир - 150 грам
  • Помідори - 6 штук
  • Печериці - 6 штук
  • Болгарський перець - 5 штук
  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 3 штуки
  • Баклажан - 1 штука
  • Цукіні - 1 штука
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Прованські трави - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - частина
Як приготувати рататуй з м'ясом і картоплею?

Перед приготуванням страви помийте і очистіть всі овочі.

1. Потріть моркву на тертці, цибуля, два помідори і два перчика дрібно наріжте.

2. Розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю. Потім додайте моркву, а через 5 хвилин порізані помідори і перець. Накрийте кришкою і протушкувати 5 хвилин. Потім додайте томатну пасту, сіль, перемішайте і відставте овочеву масу з вогню.

3. М'ясо порізати шматочками, поперчіть і обсмажте до рум'яної скоринки. Потім викладіть м'ясо в форму для запікання.

4. Овочеву масу подрібніть за допомогою блендера, додайте воду і залийте до м'яса.

5. Решту овочів - картоплю, перець, помідори, баклажан, цукіні і печериці поріжте невеликими шматочками і викладіть поверх м'яса в форму. Додайте сіль і спеції за смаком.

6. Накрийте форму фольгою і запечіть в духовці протягом години при 200 градусах. Для 5 хвилин до готовності зніміть фольгу і засипте блюдо тертим сиром.

Подайте на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Схожі рецепти