Расгулла
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо "расгулла" подають в Індії туристам майже в кожному ресторані як вишуканий десерт. Розкусивши його, у вас в роті відбувається маленький солодкий вибух. Хочете дізнатися, як приготувати "расгулла" будинки?
Молоко для панира беріть з низьким вмістом жирності і з коротким терміном придатності. Сироп можете використовувати будь-який ягідний або фруктовий на ваш смак, а можна приготувати його просто з цукру (150 г) і води (350 мл). Приємних вам клопоту на кухні!
- Молоко 1, 5% - 1 літр
- Сік лимонний - 2-3 Ст. Ложок
- Сироп персиковий - 300 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Для початку приготуйте панир. Молоко доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і додайте лимонний сік. Молоко почне створаживаться, зніміть з вогню. Викладаємо сир до марлі, складену вчетверо. Гарненько відіжміть.
Свіжий панир вимісити руками до однорідності. Панир повинен не прилипати до рук і легко скочуватися в кульки.
Скачайте кульки величиною не більше волоського горіха.
Скачайте кульки величиною не більше волоського горіха.
Опустіть їх в киплячий сироп і варіть під кришкою 10 хвилин. Зніміть з вогню і помістіть каструлю у велику ємність з холодною водою, щоб десерт швидше охолов.
Як тільки кульки охолонуть, перекладіть їх в ємність з кришкою, залийте сиропом і поставте в холодильник на 8 годин.
Расгулла подається охолодженої в сиропі. Смачного!
Расгулла подається охолодженої в сиропі. Смачного!