Рагу з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Рагу з моркви - це корисне блюдо на кожен день. Дуже просте в приготуванні, воно відмінно підійде як гарнір до м'ясних і рибних страв, але так само може використовуватися в якості основного блюда.
Рецепт приготування рагу з моркви підкуповує своєю простотою і мінімальною кількістю інгредієнтів. Не треба бігти в магазин і витрачати дорогоцінний час, тут нам знадобляться всі ті продукти, які завжди є вдома у кожної господині. А так же це ідеальний варіант для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. Ось класичний рецепт рагу з моркви:
1) Моркву чистимо і дрібно нарізаємо. Для економії часу, можна просто натерти її на крупній тертці.
2) Нарізану моркву поміщаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь, даємо закипіти, і варимо протягом 10 хвилин.
3) Потім перекладаємо в сито і даємо стекти воді.
4) Ріжемо цибулю тоненькими кільцями і разом з морквою поміщаємо в неглибоку каструлю або сковорідку. Додаємо оливкову олію, цукор, сіль і перець.
5) Ставимо на маленький вогонь і залишаємо на 30 хвилин, не забуваючи помішувати час від часу.
6) Потім додаємо в овочі бульйон і всипаємо борошно, постійно помішуючи масу. Ми залишаємо ще на 20 хвилин і блюдо можна подавати до столу.
Рагу з моркви можна прикрасити листям базиліка або іншою зеленню. Тут я пропоную класичний рецепт, але ви можете додати в дане блюдо будь-які, відповідні вашим смаковим уподобанням, інгредієнти. Так що експериментуйте! І всім приємного апетиту!
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Овочевий бульйон - 2 склянки
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 За смаком
- Чорний мелений перець - 1 За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1) Моркву чистимо і дрібно нарізаємо. Для економії часу, можна просто натерти її на крупній тертці.
2) Нарізану моркву поміщаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь, даємо закипіти, і варимо протягом 10 хвилин.
3) Потім перекладаємо в сито і даємо стекти воді.
4) Ріжемо цибулю тоненькими кільцями і разом з морквою поміщаємо в неглибоку каструлю або сковорідку. Додаємо оливкову олію, цукор, сіль і перець.
5) Ставимо на маленький вогонь і залишаємо на 30 хвилин, не забуваючи помішувати час від часу.
6) Потім додаємо в овочі бульйон і всипаємо борошно, постійно помішуючи масу. Ми залишаємо ще на 20 хвилин і блюдо можна подавати до столу.
Рагу з моркви можна прикрасити листям базиліка або іншою зеленню. Тут я пропоную класичний рецепт, але ви можете додати в дане блюдо будь-які, відповідні вашим смаковим уподобанням, інгредієнти. Так що експериментуйте! І всім приємного апетиту!