Рагу з моркви на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати рагу з моркви на зиму можна в домашніх умовах дуже швидко. Цей рецепт - один із способів зробити смачну закуску на зиму. Якщо ви знайомі з закачуванням, готувати буде просто.
Салати на зиму готуються по-різному. Ця закуска є хорошим варіантом для обіднього столу. Рагу з моркви на зиму - відмінний варіант перекусити або додати до гарніру овочів.
- Морква - 5 штук
- Цибуля - 3 штуки
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Спеції - За смаком
- Перець - 3 штуки
- Помідори - 5 штук
- Кабачок - 3 штуки
- Рослинна олія - 0, 5 L
1. Рагу з моркви і овочів на зиму готується дуже легко: для початку нам потрібно очистити черзі всі овочі. Починаємо з кабачків. Після очищення нарізаємо їх кубиками.
2. Морква потрібно очистити і ретельно вимити.
3. Нарізаємо моркву соломкою, також нарізаємо цибулю.
4. Помідори ріжемо також кубиками (шкірку можна зняти), відправляємо все овочі в ємність, в якій будете гасити рагу. Перецьь ріжемо соломкою, додаємо сіль, цукор і рослинне масло.
5. Все ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Тушкуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин, після чого розливаємо по стерилізованим банкам.
6. Якщо хочете, щоб заготовки простояли всю зиму, додайте за 5 хвилин до вимкнення вогню 50 грам оцту.
7. Тепер наші баночки можна закатати і прибрати в комору або льох (тільки після повного охолодження).