Рагу з м'ясом і овочами
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо та овочі - чудове поєднання. Таке рагу можна приготувати навіть на невелике сімейне торжество.
Ніжне рагу з легким запахом часнику і вершковим смаком можна подавати як самостійне блюдо, а можна до нього відварити рис або картопля. Буде дуже смачно і ситно - гарантую, адже перевірено це блюдо на не раз. А рецепт приготування рагу з м'ясом і овочами досить простий і нічого надскладного в ньому немає. Продукти цілком звичайні, ніяких модерних процесів немає, тому читаємо рецепт рагу з м'ясом і овочами і готуємо. Удачі вам і смачного результату!
- Свинина - 400 грам
- Баклажан - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сир - 75 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Масло для смаження - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
М'ясо миємо й нарізаємо на маленькі шматочки. Можна кубиками, можна смужками.
Готувати рагу можна в сковороді з високими бортикам, або в казанку. Обсмажуємо м'ясо до легкої рум'яної скоринки. Смажити можна або на рослинному, або на вершковому маслі.
Баклажан нарізаємо на кубики. Можна їх потім посолити, щоб вони дали сік і випустили гіркоту. Потім промити.
Перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками.
Помідор і очищену цибулю теж нарізаємо кубиками.
Відправляємо овочі до обсмаженого м'яса. Солимо і перчимо. Додаємо приблизно 3/4 склянки води або бульйону. Закриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15-20.
У мисочку натираємо сир і додаємо до нього сметану. Очищаємо часник і дрібно рубаємо. Змішуємо сир, часник і сметану.
Додаємо отриману суміш в м'ясо з овочами, перемішуємо і тушкуємо хвилин 3-5.