Пюре з ревеню
(покроковий рецепт з фото)
Стебла ревеню дуже корисні, багато хто любить його за характерну кислинку і соковитість, ревінь хороший для приготування начинки в пироги. Ще є рецепт смачного пюре, який пропоную подивитися.
Пюре з ревеню готують з різними ароматними добавками. Можна використовувати ванілін, корицю або інші прянощі, за смаком. Так само, до ревеню додають м'яту або мелісу. З мелісою лимонною вдало виходить, смак і аромат приємний і свіжий.
- Стебла ревеню - 500 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Мелісса лимонна - 1 пучок
- Вода - 1 Ст. Ложка

Підготуємо інгредієнти.

Ревінь моєму, ріжемо і висипаємо в каструлю.

Додаємо цукор і ложку води. Спочатку потрібно кілька разів перемішати ревінь з цукром, а коли утворюється сироп, готуємо не перемішуючи на малому вогні 20-30 хвилин.

Через 20 хвилин ревінь вже готовий, але пюре буде більш рідке. Залишимо на вогні ще на 10 хвилин.

Потім, прибираємо каструлю з вогню і додаємо листочки меліси лимонної.

Все перебиваємо блендером.

Пюре з ревеню готове. Його можна подати до млинців, сирників або використовувати як інгредієнт для різних десертів. Готове пюре зберігаємо в скляній банці в холодильнику.