Пюре з кольрабі
(покроковий рецепт з фото)
На щастя, пройшов на цей раз, коли пюре в нашій країні готували тільки з картоплі і гороху - тому пропоную вашій увазі рецепт приготування пюре з кольрабі. Дамам, стежить за своєю фігурою, і вегетаріанцям рекомендую звернути на нього найпильнішу увагу! ;)
Чесно скажу, саме в пюрірованном вигляді кольрабі я люблю найбільше. Впевнена, що цей ніжний, смачний і дуже корисний гарнір обов'язково сподобається і вам!
Овочі миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Кольрабі трохи дрібніше, ніж картопля і селеру - вона готується довше, а так поспіє якраз вчасно.
У великій каструлі нагріти води. Коли закипить - кинути сіль.
Порціями викласти овочі і варити до повної готовності - приблизно 15 хвилин.
Злити овочевий бульйон в окрему миску.
Зігріти молоко.
Овочі пюрировать товкачем або блендером, поступово додаючи бульйон і молоко. Бульйон, звичайно, залишиться, але ви зможете використовувати його для приготування інших страв.
Пюре досолити, якщо потрібно, додати спеції.
Покласти вершкове масло і збити міксером.
Готове пюре прикрасити свіжою зеленню і подати як гарнір або самостійне блюдо.
- Кольрабі - 0, 5 кілограма
- Селера кореневої - 250 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Молоко - 0, 3 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
Овочі миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Кольрабі трохи дрібніше, ніж картопля і селеру - вона готується довше, а так поспіє якраз вчасно.
У великій каструлі нагріти води. Коли закипить - кинути сіль.
Порціями викласти овочі і варити до повної готовності - приблизно 15 хвилин.
Злити овочевий бульйон в окрему миску.
Зігріти молоко.
Овочі пюрировать товкачем або блендером, поступово додаючи бульйон і молоко. Бульйон, звичайно, залишиться, але ви зможете використовувати його для приготування інших страв.
Пюре досолити, якщо потрібно, додати спеції.
Покласти вершкове масло і збити міксером.
Готове пюре прикрасити свіжою зеленню і подати як гарнір або самостійне блюдо.