Рецепт Пюре з кольрабі фото

Пюре з кольрабі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Кольрабі
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря
Гарніри

На щастя, пройшов на цей раз, коли пюре в нашій країні готували тільки з картоплі і гороху - тому пропоную вашій увазі рецепт приготування пюре з кольрабі. Дамам, стежить за своєю фігурою, і вегетаріанцям рекомендую звернути на нього найпильнішу увагу! ;)

Чесно скажу, саме в пюрірованном вигляді кольрабі я люблю найбільше. Впевнена, що цей ніжний, смачний і дуже корисний гарнір обов'язково сподобається і вам!

Овочі миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Кольрабі трохи дрібніше, ніж картопля і селеру - вона готується довше, а так поспіє якраз вчасно.

У великій каструлі нагріти води. Коли закипить - кинути сіль.

Порціями викласти овочі і варити до повної готовності - приблизно 15 хвилин.

Злити овочевий бульйон в окрему миску.

Зігріти молоко.

Овочі пюрировать товкачем або блендером, поступово додаючи бульйон і молоко. Бульйон, звичайно, залишиться, але ви зможете використовувати його для приготування інших страв.

Пюре досолити, якщо потрібно, додати спеції.

Покласти вершкове масло і збити міксером.

Готове пюре прикрасити свіжою зеленню і подати як гарнір або самостійне блюдо.

  • Кольрабі - 0, 5 кілограма
  • Селера кореневої - 250 грам
  • Картопля - 2-3 штук
  • Молоко - 0, 3 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Перець духмяний мелений - 1 щіпка
Чесно скажу, саме в пюрірованном вигляді кольрабі я люблю найбільше. Впевнена, що цей ніжний, смачний і дуже корисний гарнір обов'язково сподобається і вам!

Овочі миємо, чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Кольрабі трохи дрібніше, ніж картопля і селеру - вона готується довше, а так поспіє якраз вчасно.

У великій каструлі нагріти води. Коли закипить - кинути сіль.

Порціями викласти овочі і варити до повної готовності - приблизно 15 хвилин.

Злити овочевий бульйон в окрему миску.

Зігріти молоко.

Овочі пюрировать товкачем або блендером, поступово додаючи бульйон і молоко. Бульйон, звичайно, залишиться, але ви зможете використовувати його для приготування інших страв.

Пюре досолити, якщо потрібно, додати спеції.

Покласти вершкове масло і збити міксером.

Готове пюре прикрасити свіжою зеленню і подати як гарнір або самостійне блюдо.

Схожі рецепти