Пюре з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати смачну пюре з картоплі без грудочок - завдання не дуже складна. Головне - слідувати нехитрому рецептом.
Пюре з картоплі - універсальний гарнір. Він відмінно поєднується мало не з усіма стравами - і з м'ясом, і з птахом, і з рибою, і з грибами. Він підходить всім від малого до великого - картопляне пюре їдять і немовлята, та діти, і дорослі, і люди похилого. Втім, що розповідати - ви і самі знаєте, що таке картопляне пюре і з чим його їдять
- Картопля - 1 кілограм
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Зелень свіжа - - За смаком
Очищений і нарізаний на невеликі шматочки (чим менше шматочки - тим швидше вони зваряться) картопля опускаємо в киплячу і трохи підсолену воду і варимо до готовності. Готовність визначається дідівським методом - протикаємо виделкою або ножем, якщо добре входить і виходить - значить готово.
Коли картопля буде готова - зливаємо воду, картопля починаємо подрібнювати за допомогою толкушкой, поступово вливаючи тепле молоко і нагріте вершкове масло. Товчемо картоплю до тих пір, поки він не стане абсолютно ніжним і без грудочок.
Коли пюре вже добре збити, в нього можна додати трішечки свіжої зелені і гарненько все перемішати. Пюре з картоплі готове!