Пюре з картоплі з молоком
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре з молоком - класичний рецепт, але що заважає нам трохи побавитися і додати до нього крапельку прянощі? У цьому рецепті до картопляного пюре ми додамо трохи базиліка.
Базилік - прекрасне доповнення не тільки до овочів і м'яса, але і основа для солодких страв. До того ж, цю траву заварюють в чай і кладуть в коктейлі. І не тільки заради смаку, а завдяки своїм лікувальним властивостям. Листя і насіння базиліка здатні знімати набряки при ударах і вивихах, знижувати запальні процеси при захворюваннях органів зору, травної системи, сечового міхура, печінки, нирок і серцевих недугах.
- Картопля - 800 грам
- Молоко - 200 грам
- Базилік - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 2 зубчики
Очистіть картопля і наріжте великими кубиками. Залийте водою і варіть хвилин 30-40 до готовності.
Дрібно порубати базилік.
Розтопити масло на слабкому вогні.
Додайте в масло базилік, видавіть часник і перемішайте.
Існує альтернативний спосіб: в розтоплене масло додайте листя базиліка і зубчики часнику, а потім збийте все в блендері.
Злийте воду, в якій варилася картопля. Розтлумачте його в пюре, потроху додаючи молоко.
Додайте розтоплене масло з базиліком і часником в пюре і перемішайте. Можете навіть збити міксером, буквально одну хвилину.
Подавайте пюре гарячим.