Пюре з картоплі і пастернаку
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне, вершкове і ситне картопляне пюре з солодкуватим смаком пастернаку підкорить вас своїм ніжним смаком і пікантним ароматом. Такого смачного картопляного пюре ви не пробували!
Пюре з картоплі і пастернаку - це чудове блюдо, відноситься до білкової групі (це має значення, якщо ви харчуєтеся окремо). Можна використовувати як гарнір, а можна як основне блюдо в якості легкого вегетаріанського вечері. Читайте, як приготувати картопляне пюре з пастернаком, і бігом на кухню - адже готувати таке пюре просто, калорій в ньому мало, а вітамінів та інших корисних речовин досить багато!
- Картопля - 8-10 штук
- Пастернак - 450 грам
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком

Очищаємо картоплю і пастернак, розрізаємо їх на середні брусочки.

Заливаємо каструлю з картоплею і пастернаком водою і доводимо до слабкого кипіння. Готуємо, поки картопля не стане ніжним, перевіряємо на готовність, протикаючи його виделкою.

Зливаємо воду з каструлі.

Поставте каструлю з картоплею і пастернаком назад на повільний вогонь, щоб залишилася вода википіла. Розігрійте молоко в мікрохвильовій печі.

Викладіть все в більшу миску і покладіть туди шматок вершкового масла.

Розімніть картоплю і пастернак товкачем і влийте молоко (регулюйте кількість улитого молока, в залежності від бажаної вами консистенції).