Повидло з ревеню
(покроковий рецепт з фото)
Повидло з ревеню - російський делікатес, його рідко готують, хоча ревінь росте у багатьох на городах. Повидло виходить смачне і дуже корисне, з приємною кислинкою. Рекомендую приготувати!
У мене на дачі росте ревінь, і з нього я роблю повидло. У багатьох моїх знайомих ревінь теж зростає, але ніхто повидло з нього чомусь не готує. А даремно - дуже смачне виходить повидло з ревеню, досить солодке, але з властивою цьому овочу кислинкою. Просто і бюджетно (навіть якщо ви не вирощуєте ревінь, ви можете його купити - варто на ринках в сезон він дуже дешево), але в той же час оригінально і незвично - поставивши на стіл баночку такого повидла з ревеню, безсумнівно здивуєте всіх їдців. Спробуйте Рецепт вам на допомогу.
- Ревінь - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1, 5 склянки
Зібрати ревінь, якщо черешки товсті його потрібно почистити.
Ревінь порізати шматочками.
З води і цукру зварити сироп, покласти в нього ревінь, варити 3 хвилини. Остудити. Процедуру повторити ще 2 рази.
Готове повидло злегка розтовкти і розкласти по банках. Смачного!