Повидло з ожини
(покроковий рецепт з фото)
Ожина виглядає по-королівськи, дуже корисна при застуді і з неї легко приготувати повидло. Темно-фіолетове повидло з ожини прикрасить морозиво, сиркові десерти, чудово доповнить вашу булочку.
Ожина багата вітамінами А, В, З і іншими. Тому в сезон обов'язково треба поїсти ягід, що йдеться, з куща. А про запас слід наварити повидла. Мої домашні за зиму з'їдають кілька баночок повидла з ожини. З'їли б і більше, напевно, але я більше не варю. Є всі хочуть, а ось дряпатися і збирати - немає. Пропоную озброїтися рукавицями і довгими рукавами.
Повидло за вказаною тут рецептом ви приготуєте дуже швидко. Використовувати його можна по-різному: в якості прикраси, смачного акценту, начинки, а то і просто підсолодити зиязикай настрій.
Як приготувати повидло з ожини?
1. Ожину промийте, переберіть. Просушіть на рушник. Потім розімніть дерев'яною ложкою.
2. У ожину додайте склянку води і протріть через сито.
3. Отриману масу викладіть в каструлю і варіть на середньому вогні протягом півгодини, періодично помішуючи.
4. Через півгодини з початку варіння додайте цукор, ретельно перемішайте і продовжуйте варити до густоти повидла.
5. Гаряче повидло з ожини розкладіть по простерилизованнимбанкам і закрутіть стерильними кришками.
Повидло з ожини готове!
Смачного!
- Ожина - 5 кілограм
- Цукор - 2-2, 5 кілограма
- Вода - 1 Склянка
Повидло за вказаною тут рецептом ви приготуєте дуже швидко. Використовувати його можна по-різному: в якості прикраси, смачного акценту, начинки, а то і просто підсолодити зиязикай настрій.
Як приготувати повидло з ожини?
1. Ожину промийте, переберіть. Просушіть на рушник. Потім розімніть дерев'яною ложкою.
2. У ожину додайте склянку води і протріть через сито.
3. Отриману масу викладіть в каструлю і варіть на середньому вогні протягом півгодини, періодично помішуючи.
4. Через півгодини з початку варіння додайте цукор, ретельно перемішайте і продовжуйте варити до густоти повидла.
5. Гаряче повидло з ожини розкладіть по простерилизованнимбанкам і закрутіть стерильними кришками.
Повидло з ожини готове!
Смачного!