Рецепт Повидло з ожини фото

Повидло з ожини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Ожина
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей
Заготовки

Ожина виглядає по-королівськи, дуже корисна при застуді і з неї легко приготувати повидло. Темно-фіолетове повидло з ожини прикрасить морозиво, сиркові десерти, чудово доповнить вашу булочку.

Ожина багата вітамінами А, В, З і іншими. Тому в сезон обов'язково треба поїсти ягід, що йдеться, з куща. А про запас слід наварити повидла. Мої домашні за зиму з'їдають кілька баночок повидла з ожини. З'їли б і більше, напевно, але я більше не варю. Є всі хочуть, а ось дряпатися і збирати - немає. Пропоную озброїтися рукавицями і довгими рукавами.

Повидло за вказаною тут рецептом ви приготуєте дуже швидко. Використовувати його можна по-різному: в якості прикраси, смачного акценту, начинки, а то і просто підсолодити зиязикай настрій.

Як приготувати повидло з ожини?

1. Ожину промийте, переберіть. Просушіть на рушник. Потім розімніть дерев'яною ложкою.

2. У ожину додайте склянку води і протріть через сито.

3. Отриману масу викладіть в каструлю і варіть на середньому вогні протягом півгодини, періодично помішуючи.

4. Через півгодини з початку варіння додайте цукор, ретельно перемішайте і продовжуйте варити до густоти повидла.

5. Гаряче повидло з ожини розкладіть по простерилизованнимбанкам і закрутіть стерильними кришками.

Повидло з ожини готове!

Смачного!

  • Ожина - 5 кілограм
  • Цукор - 2-2, 5 кілограма
  • Вода - 1 Склянка
Ожина багата вітамінами А, В, З і іншими. Тому в сезон обов'язково треба поїсти ягід, що йдеться, з куща. А про запас слід наварити повидла. Мої домашні за зиму з'їдають кілька баночок повидла з ожини. З'їли б і більше, напевно, але я більше не варю. Є всі хочуть, а ось дряпатися і збирати - немає. Пропоную озброїтися рукавицями і довгими рукавами.

Повидло за вказаною тут рецептом ви приготуєте дуже швидко. Використовувати його можна по-різному: в якості прикраси, смачного акценту, начинки, а то і просто підсолодити зиязикай настрій.

Як приготувати повидло з ожини?

1. Ожину промийте, переберіть. Просушіть на рушник. Потім розімніть дерев'яною ложкою.

2. У ожину додайте склянку води і протріть через сито.

3. Отриману масу викладіть в каструлю і варіть на середньому вогні протягом півгодини, періодично помішуючи.

4. Через півгодини з початку варіння додайте цукор, ретельно перемішайте і продовжуйте варити до густоти повидла.

5. Гаряче повидло з ожини розкладіть по простерилизованнимбанкам і закрутіть стерильними кришками.

Повидло з ожини готове!

Смачного!

Схожі рецепти