Повидло з чорносливу
(покроковий рецепт з фото)
Повидло з чорносливу у мене виходить насичене, ароматне, пряне. Для його варіння зовсім не потрібен цукор, а улюблені прянощі додають за смаком. Таке повидло треба заливати розігрітим парафіном.
Чорнослив дуже корисний, а повидло з чорносливу корисно подвійно, т.К. Не містить цукру. Таке повидло можна вживати з хлібцями і білим хлібом. Можна його використовувати і в якості начинка для випічки.
Як зробити повидло з чорносливу?
1. Чорнослив підсушіть на сонці. Для цього викладіть його на пергаментному папері або решітці одним шаром.
2. Очистіть чорнослив від плодоніжок і кісточок (якщо є), промийте.
3. Розварити чорнослив в каструлі з невеликою кількістю води до м'якості. Чорнослив повинен бути таким, щоб його можна було легко протерти через велике сито.
4. Протертий чорнослив знову відправляйте в каструлю і уварюють на повільному вогні, помішуючи. Заважати треба часто, щоб маса ні в якому разі не пригоріла. Готовим повидло буде тоді, коли маса чорносливу уваритися на третину і вона не буде стікати з ложки. Перед кінцем варіння додайте в чорнослив ваніль і корицю. Якщо використовуєте палички, то витягніть їх перед тим, як будете розливати повидло по банкам. Прянощі потрібні для аромату і цілком достатньо буде, якщо вони проваряться з чорносливом протягом 10-15 хвилин.
5. Готове гаряче повидло розкладіть по сухим чистим банкам. Коли повидло охолоне, залийте його розігрітим парафіном.
Смачного!
- Чорнослив - 1 кілограм
- Лимонна кислота - - За смаком
- Ваніль (стручок) - - За смаком
- Обкладинка - - За смаком
Як зробити повидло з чорносливу?
1. Чорнослив підсушіть на сонці. Для цього викладіть його на пергаментному папері або решітці одним шаром.
2. Очистіть чорнослив від плодоніжок і кісточок (якщо є), промийте.
3. Розварити чорнослив в каструлі з невеликою кількістю води до м'якості. Чорнослив повинен бути таким, щоб його можна було легко протерти через велике сито.
4. Протертий чорнослив знову відправляйте в каструлю і уварюють на повільному вогні, помішуючи. Заважати треба часто, щоб маса ні в якому разі не пригоріла. Готовим повидло буде тоді, коли маса чорносливу уваритися на третину і вона не буде стікати з ложки. Перед кінцем варіння додайте в чорнослив ваніль і корицю. Якщо використовуєте палички, то витягніть їх перед тим, як будете розливати повидло по банкам. Прянощі потрібні для аромату і цілком достатньо буде, якщо вони проваряться з чорносливом протягом 10-15 хвилин.
5. Готове гаряче повидло розкладіть по сухим чистим банкам. Коли повидло охолоне, залийте його розігрітим парафіном.
Смачного!