Postnoe рагу
(покроковий рецепт з фото)
У період Великого посту наш організм як ніколи потребує вітамінів і поживних речовинах. Тому овочеве рагу має бути на столі у кожного, хто дотримується вегетаріанської і пісної дієти.
Якщо ви хочете знати, як приготувати пісне рагу, то просто прочитайте цей рецепт. Складнощів у приготуванні у вас не виникне, так як рецепт досить простий у виконанні, з ним впорається навіть початківець кулінар.
- Картопля молода - 2 кілограма
- Морква - 1 кілограм
- Перець солодкий - 4 штуки
- Кабачки - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Склянка
- Бальзамічний оцет - 3 чайних ложки
- Чебрець - 2 штуки
- Фенхель насіння - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Молодий рання картопля вимийте і почистіть (за допомогою щітки), щоб на шкірці не залишилося землі. Наріжте картоплю на великі шматки прямо з шкіркою. Викладіть шматочки в антипригарним форму для запікання з високими бортиками.
Морква вимийте і очистіть, поскоблите ножем. Наріжте її на кубики-брусочки розміром два-три сантиметри. Якщо ви будете різати овочі для рагу занадто дрібно або тонко, то в процесі приготування вони просто розваляться і перетворяться в "кашу" .
Солодкий перець вимийте і очистіть від насіння. М'якоть наріжте кубиками (приблизно однаковими за розміром). Ви можете використовувати як зелений, так і будь-який інший солодкий перець. Червоний, жовтий, помаранчевий також будуть дуже яскраво і соковито виглядати в страві.
Головку часнику звільніть від лушпиння. Якщо ви будете вживати в їжу зубчики часнику в рагу, то їх слід очистити. Якщо ж ні - залиште в неочищеними.
Кабачки вимийте і, не очищаючи, нарубати на досить великі кубики. Цей овоч додасть особливу ніжність рагу.
Тепер настала черга лука. Підійде звичайний ріпчаста цибуля, хоча ви можете взяти і солодкий "кримський", який має красивий фіолетовий колір. Очистіть і наріжте цибулю півкільцями.
Всі нарізані інгредієнти викладіть до картоплі у жароміцних форму. Посипте їх спеціями і сіллю, полийте олією і оцтом. Ретельно перемішайте. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Запікайте овочеве рагу сорок хвилин до повної готовності.