Рецепт Пончики зі смородиною фото

Пончики зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пончики
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пончики - улюблений десерт з дитинства - калорійний, але такий смачний. Сьогодні пропоную незвичайний рецепт традиційного ласощі - пончики зі смородиною. Дуже смачно, ситно і просто!

Опис приготування:

Рецепт пончиків з начинкою з смородини я знайшла в одній кулінарній книзі, він так сподобався і прижився в нашій сім'ї, що, не дивлячись на всю"шкідливість" , я занесла його в свою кулінарну зошит. Тісто для пончиків я готую класичне дріжджове, але з невеликою родзинкою. У нього додаються яскраві спеції: обкладинка, гвоздика, кардамон і мускатний горіх. Пончики виходять ароматні, з цікавими пряними нотками. У начинку можна використовувати, як свіжі ягоди смородини, так і смородиновий. Пробуйте!

  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цукор - 40 грам
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
  • Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Молоко - 175 мілілітрів
  • Смородина - 25 грам
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Рослинна олія для смаження - 2 склянки
  • Кардамон - 1/4 чайних ложки
пончики зі смородиною - фото крок 1
Борошно, дріжджі, цукор, вершкове масло і спеції змішайте в глибокій мисці.
пончики зі смородиною - фото крок 2
Додайте тепле молоко, і замісити круте еластичне тісто. Накрийте його плівкою і залиште підніматися на 1 час.
пончики зі смородиною - фото крок 3
Коли тісто підніметься, розділіть його на шматочки приблизно по 40 грам. Кожен шматочок розімніть в коржик, положите смородину.
пончики зі смородиною - фото крок 4
Защипніть краю і скачайте рівні кульки. Складіть їх на деко і залиште на расстойку на 45 хвилин.
пончики зі смородиною - фото крок 5
Рослинна олія розігрійте у фритюрниці або в глибокій посуді, щоб ось-ось воно почало закипати. Викладайте пончики в маслі і обсмажте до золотистого кольору. Приблизно 5 -7 хвилин.
пончики зі смородиною - фото крок 6
Дістаньте пончики, відкиньте на сито або паперовий рушник і дайте стекти зайвому маслу. Посипте пончики цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти