Пончики зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Пончики - улюблений десерт з дитинства - калорійний, але такий смачний. Сьогодні пропоную незвичайний рецепт традиційного ласощі - пончики зі смородиною. Дуже смачно, ситно і просто!
Рецепт пончиків з начинкою з смородини я знайшла в одній кулінарній книзі, він так сподобався і прижився в нашій сім'ї, що, не дивлячись на всю "шкідливість", я занесла його в свою кулінарну зошит. Тісто для пончиків я готую класичне дріжджове, але з невеликою родзинкою. У нього додаються яскраві спеції: обкладинка, гвоздика, кардамон і мускатний горіх. Пончики виходять ароматні, з цікавими пряними нотками. У начинку можна використовувати, як свіжі ягоди смородини, так і смородиновий. Пробуйте!
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор - 40 грам
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Молоко - 175 мілілітрів
- Смородина - 25 грам
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Рослинна олія для смаження - 2 склянки
- Кардамон - 1/4 чайних ложки
Борошно, дріжджі, цукор, вершкове масло і спеції змішайте в глибокій мисці.
Додайте тепле молоко, і замісити круте еластичне тісто. Накрийте його плівкою і залиште підніматися на 1 час.
Коли тісто підніметься, розділіть його на шматочки приблизно по 40 грам. Кожен шматочок розімніть в коржик, положите смородину.
Защипніть краю і скачайте рівні кульки. Складіть їх на деко і залиште на расстойку на 45 хвилин.
Рослинна олія розігрійте у фритюрниці або в глибокій посуді, щоб ось-ось воно почало закипати. Викладайте пончики в маслі і обсмажте до золотистого кольору. Приблизно 5 -7 хвилин.
Дістаньте пончики, відкиньте на сито або паперовий рушник і дайте стекти зайвому маслу. Посипте пончики цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!