Помідорний пиріг на сирної основі
(покроковий рецепт з фото)
Помідорний пиріг на сирної основі - це більш святкова альтернатива поднадоевшим піццам. Спробуйте!
Одного разу спробував приготувати сирний пиріг з помідорами - мені сподобалося. Взагалі, сир дуже здорово додавати в тісто, тоді воно виходить м'яким, трохи тягучим і покривається хрусткою скоринкою. Начинка ж, завдяки помідорів і оливковій олії, навіть через годину запікання залишається вельми живий, соковитою, ніжною. Такий пиріг добре йде як сам по собі, так і з зеленими салатами.
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Тертий сир - 220 грам
- Чебрець рубаний - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, спеції - - За смаком
- Помідори черрі - 450 грам
- Luk-salotų - 3 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Мед - 2 чайних ложки
Спершу займаємося начинкою. Помідори черрі ріжемо на четвертинки, цибулю-шалот тонко нарізаємо, змішуємо з оливковою олією і медом, посипаємо рубаним чебрецем. Ми залишаємо скріпитися.
Займаємося тестом - подрібнюємо вершкове масло розтираємо з борошном, додаємо туди тертий сир, трохи чебрецю і сіль. Викладаємо у форму для випікання, утрамбовуємо.
Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо рівно 1 час. Повинна утворитися золотава скоринка, пиріг стати хрустким, а начинка як і раніше залишитися соковитою. Готово!