Рецепт Помідорний пиріг на сирної основі фото

Помідорний пиріг на сирної основі
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Помідор
ПП рецепти
На обід , На полуденок , Для дітей
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 55 хв.

Помідорний пиріг на сирної основі - це більш святкова альтернатива поднадоевшим піццам. Спробуйте!

Опис приготування:

Одного разу спробував приготувати сирний пиріг з помідорами - мені сподобалося. Взагалі, сир дуже здорово додавати в тісто, тоді воно виходить м'яким, трохи тягучим і покривається хрусткою скоринкою. Начинка ж, завдяки помідорів і оливковій олії, навіть через годину запікання залишається вельми живий, соковитою, ніжною. Такий пиріг добре йде як сам по собі, так і з зеленими салатами.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Тертий сир - 220 грам
  • Чебрець рубаний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець, спеції - - За смаком
  • Помідори черрі - 450 грам
  • Luk-salotų - 3 штуки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 2 чайних ложки
помідорний пиріг на сирної основі - фото крок 1
Спершу займаємося начинкою. Помідори черрі ріжемо на четвертинки, цибулю-шалот тонко нарізаємо, змішуємо з оливковою олією і медом, посипаємо рубаним чебрецем. Ми залишаємо скріпитися.
помідорний пиріг на сирної основі - фото крок 2
Займаємося тестом - подрібнюємо вершкове масло розтираємо з борошном, додаємо туди тертий сир, трохи чебрецю і сіль. Викладаємо у форму для випікання, утрамбовуємо.
помідорний пиріг на сирної основі - фото крок 3
Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо рівно 1 час. Повинна утворитися золотава скоринка, пиріг стати хрустким, а начинка як і раніше залишитися соковитою. Готово!

Схожі рецепти