Гарбузовий пиріг на рисової основі
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - час гарбузових пирогів і, напевно, ви не раз готували їх для своєї сім'ї. Рецептів таких пирогів дуже багато, сьогодні розповім і покажу, як приготувати гарбузовий пиріг на рисової основі.
Приготуйте смачний, ситний і корисний пиріг з гарбузом, який може замінити повноцінний вечерю. Для гарбузового пирога вибирайте невелику гарбуз з щільною солодкою м'якоттю. І в сезон гарбуза постарайтеся приготувати якомога більше смакоти, а також підготуйте запас гарбузове пюре, яке завжди стане в нагоді для випічки.
- Рис довгозерний - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Гарбуз - 300 грам (м'якоть)
- Печериці - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир козячий твердий - 100 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
Гарбуз вимийте, обсушити, розріжте на великі шматки, за допомогою столової ложки вискобліте серцевину з насінням. Очистіть від шкірки і наріжте м'якоть кубиками. Посоліть і обсмажте в гарячому маслі протягом 5-7 хвилин. Викладіть гарбуз на тарілку, відставте на час.
Нарізані цибулю і гриби обсмажте в тій же сковороді.
Зваріть розсипчастий рис і ще гарячим перемішайте з вершковим маслом, сушеним чебрецем, зніміть з плити. У остиглий рис вбийте яйця і перемішайте.
Роз'ємну форму для випічки застеліть пергаментним папером і покладіть рис щільним шаром.
Обсмажену гарбуз перемішайте з грибною піджаркою.
Викладіть на рисову основу начинку і випікайте пиріг в заздалегідь нагрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
Через 20 хвилин змастіть бортики з рису сметаною, а на начинку покладіть кубики сиру і випікайте пиріг ще 10 хвилин.
Готовий пиріг остудіть на решітці на столі протягом 10 хвилин.
Перекладіть на тарілку і подавайте до столу, теплим або повністю остиглим. Смачного!