Помідори без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 25 хв.
Дуже легко заготовити помідори на зиму без стерилізації методом подвійного заливки. Така консервація відмінно зберігається і в коморі при кімнатній температурі, а на смак виходить - просто ідеальною!
Опис приготування:
Хто з нас не любить взимку поласувати соковитим маринованим помідором, особливо якщо з ним на тарілці будуть подані пишне картопляне пюре і ароматна м'ясна котлета. Від такого частування в зиязикай час не відязикаться ніхто!
- Помідор - 300-350 грам
- Вода - 1 Склянка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Селера - 2-3 штук (гілочки)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Перець чорний горошок - 10 штук
Підготуйте необхідні інгредієнти, їх обсяг вказано на ємність 0, 7 L.
Помідори промийте у воді, також промийте банку і гілочки селери. Викладіть селера на дно банки і наповніть її помідорами, намагаючись це робити якомога щільніше, але щоб томати не лопнули. Очистіть часникові зубчики і промийте, просуньте в банку между плодов.
Закип'ятіть воду і залийте окріп в банки до верху. Накрийте ємність кришкою і залиште для пропарювання на 10 хвилин. Час пропарювання залежить від величини томатів.
Через зазначений час злийте рідину з банки в каструлю або ківш, бойлер, всипте туди ж сіль. Помістіть ємність на плиту і доведіть розсіл до кипіння. Вимкніть нагрів і влийте оцет, але тільки в киплячий розсіл, щоб не утворилася рясна піна!
У банку з пропареними плодами всипте горошини чорного перцю. Не плутайте їх з запашним перцем - він додається при маринуванні огірків.
Влийте в банку гарячий маринад і відразу ж закрутіть ємність кришкою по різьбі або ключем для консервації. Перевірте герметичність над раковиною і остудіть при кімнатній температурі.
Після чого перенесіть заготовку в комору або льох, підвал. Вона відмінно зберігається і при кімнатній температурі в шафі.