Polba
(покроковий рецепт з фото)
Чули про полби? Ще немає? тоді розповім, як приготувати полбу. Роблю таку кашу на сніданок, тому подаю зі свіжими фруктами і горіхами. Смачний, ситний і корисний сніданок для всієї родини. Готуємо!
«Сніданок з'їж сам, обідом поділися, а вечерю віддай », так говорить знаменита приказка. Слідуючи їй, сніданок повинен бути смачний, корисний і ситний, але в той же час легкий для організму. Замість звичної вівсянки, яєчні і бутербродів можна приготувати ось таку кашу. Зварити її можна на молоці або воді, можна додати будь-які ягоди, фрукти, сухофрукти або горіхи.
- Polba - 1 Склянка
- Вода - 3 склянки
- Вівсяні пластівці - 140 грам
- Мигдальне молоко - 250 мілілітрів
- Ізюм - За смаком
- Кленовий сироп - 2-3 Ст. Ложок
- Фрукти - За смаком
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Пекан - За смаком
1
Полбу можете відварити заздалегідь або перед приготуванням. Стакан полби залийте 3 склянками води і варіть на слабкому вогні 40 хвилин.
2
В окремий сотейник налийте молоко, додайте родзинки, вівсяні пластівці і пекан. Надішліть сотейник на вогонь, після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до готовності пластівців.
3
Зніміть сотейник з вогню і додайте склянку готової полби, потім - кленовий сироп, корицю і перемішайте.
4
Викладіть кашу в тарілку і прикрасьте її шматочками банана і полуниці, можна використовувати будь-які фрукти і ягоди за смаком. Подавайте кашу гарячої до столу.