Рецепт Плов з телятини фото

Плов з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Крупи, Телятина, Мал, Довгозерний рис
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Ось такий цікавий варіант плову запропонувала мені приготувати днями подруга, він так сподобався всім домашнім, що тепер я буду робити цей плов досить часто, пропоную і вам його приготувати.

Основна відмінність цей рецепта приготування плову з телятини від традиційного варіанту полягає в тому, що ми крім рису будемо використовувати в ньому ще й маш (боби мунг). До того ж замість більш звичної свинини, курки або баранини, в цей плов ми покладемо телятину, що додасть страві більш м'який смак. В іншому плов готується як зазвичай і, звичайно ж, він виходить неймовірно смачним і ароматним, всі мої домашні оцінили його на п'ять з плюсом. Тепер ось і з вами ділюся цим простим рецептом плову з телятини, і сподіваюся, що вам він сподобається так само, як і всієї моєї сім'ї.

  • Телятина - 700 грам
  • Рис довгозерний - 400 грам
  • Відмінно - 200 грам (боби мунг)
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
плов з телятини - фото крок 1
Насамперед нам слід замочити маш в холодній воді.
плов з телятини - фото крок 2
Після цього ми наливаємо в казан рослинна олія і гарненько його нагріваємо. Поки масло гріється, нарізаємо м'ясо кубиками, а ріпчаста цибуля ріжемо півкільцями. Викладаємо телятину в розігріте масло і смажимо м'ясо 8-10 хвилин, потім додаємо цибулю, смажимо все ще пару хвилин, після чого заливаємо м'ясо водою (невеликою кількістю) і тушкуємо його на повільному вогні 40 хвилин.
плов з телятини - фото крок 3
Через покладений час промиваємо маш під проточною водою і викладаємо його в казан, додаємо зіру і мелений перець за смаком. Доливаємо ще трохи води так, щоб рідина накривала маш, і тушкуємо все ще 40 хвилин.
плов з телятини - фото крок 4
Приблизно через пів годинки починайте періодично поглядати в казан, якщо маш став лопатися, прийшов час додавати рис (попередньо промитий). Тепер знову наливаємо воду, вона повинна підніматися над рисом на 1-1, 5 см, солимо все за смаком і тушкуємо плов під кришкою 20 хвилин, до повної готовності рису.
плов з телятини - фото крок 5
Як тільки рис став м'яким, значить, і наш плов приготувався. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти