Рецепт Плов з телятини фото

Плов з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Крупи , Телятина , Мал , Довгозерний рис
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ось такий цікавий варіант плову запропонувала мені приготувати днями подруга, він так сподобався всім домашнім, що тепер я буду робити цей плов досить часто, пропоную і вам його приготувати.

Опис приготування:

Основна відмінність цей рецепта приготування плову з телятини від традиційного варіанту полягає в тому, що ми крім рису будемо використовувати в ньому ще й маш (боби мунг). До того ж замість більш звичної свинини, курки або баранини, в цей плов ми покладемо телятину, що додасть страві більш м'який смак. В іншому плов готується як зазвичай і, звичайно ж, він виходить неймовірно смачним і ароматним, всі мої домашні оцінили його на п'ять з плюсом. Тепер ось і з вами ділюся цим простим рецептом плову з телятини, і сподіваюся, що вам він сподобається так само, як і всієї моєї сім'ї.

  • Телятина - 700 грам
  • Рис довгозерний - 400 грам
  • Відмінно - 200 грам (боби мунг)
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Масло рослинне - 150 мілілітрів
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
плов з телятини - фото крок 1
Насамперед нам слід замочити маш в холодній воді.
плов з телятини - фото крок 2
Після цього ми наливаємо в казан рослинна олія і гарненько його нагріваємо. Поки масло гріється, нарізаємо м'ясо кубиками, а ріпчаста цибуля ріжемо півкільцями. Викладаємо телятину в розігріте масло і смажимо м'ясо 8-10 хвилин, потім додаємо цибулю, смажимо все ще пару хвилин, після чого заливаємо м'ясо водою (невеликою кількістю) і тушкуємо його на повільному вогні 40 хвилин.
плов з телятини - фото крок 3
Через покладений час промиваємо маш під проточною водою і викладаємо його в казан, додаємо зіру і мелений перець за смаком. Доливаємо ще трохи води так, щоб рідина накривала маш, і тушкуємо все ще 40 хвилин.
плов з телятини - фото крок 4
Приблизно через пів годинки починайте періодично поглядати в казан, якщо маш став лопатися, прийшов час додавати рис (попередньо промитий). Тепер знову наливаємо воду, вона повинна підніматися над рисом на 1-1, 5 см, солимо все за смаком і тушкуємо плов під кришкою 20 хвилин, до повної готовності рису.
плов з телятини - фото крок 5
Як тільки рис став м'яким, значить, і наш плов приготувався. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти